Samsung W2017 ‘Veyron’ stilletjes onthuld

Samsung W2017 ‘Veyron’ stilletjes onthuld

Maandenlang is er over gespeculeerd en donderdagavond Nederlandse tijd werd hij in alle stilte onthuld. We hebben het over de Samsung W2017, een toestel die we de afgelopen maanden zijn gaan kennen onder de noemer Samsung Veyron. De high-end klaptelefoon wordt aanvankelijk alleen in China uitgebracht, maar wellicht komt hij ook naar andere landen.

Het eerste dat onmiddellijk opvalt als je de Samsung W2017 ziet is zijn design. Alle smartphones die vandaag de dag worden uitgebracht hebben een zogeheten candybar ontwerp. Een enkeling toestel heeft afgeronde schermranden, maar in essentie is en blijft het een candybar design. Er is ook vrijwel niemand die suggereert dat het anders zou moeten: de grote uitzondering op deze regel is de Monohm Runcible, een ronde smartphone met houten achterkant. Dit toestel is echter alleen via crowdsourcingplatform Indiegogo te vinden. Samsung schuift deze ongeschreven regel aan de kant en introduceert een clamshell telefoon.

De clamshell of klaptelefoon is iets van begin 21e eeuw. Vrijwel iedereen liep met zo’n mobiele telefoon over straat. Met de komst van smartphones die je met een touchscreen kunt bedienen, zijn ze langzaamaan geheel uit het straatbeeld verdwenen. Zo nu en dan zien we er nog wel een voorbijkomen, zoals de Samsung Galaxy Folder 2 begin september. Dat is zoals gezegd eerder uitzondering dan regel.

Samsung probeert of het met de clamshell een nieuwe doelgroep kan aanspreken. Daarom wordt de Samsung W2017 voorlopig alleen in China uitgebracht. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker vertelde niet of het toestel ook in andere landen wordt gelanceerd, maar het behoort wel tot de mogelijkheden. Zo verschenen andere klaptelefoons van de fabrikant in het verleden ook in India, Zuid-Korea en enkele andere Aziatische landen. Waarschijnlijk hoeven wij dus niet op deze high-end klaptelefoon te rekenen.

Samsung W2017 Veyron

Specificaties Samsung W2017 ‘Veyron’

Op papier is de Samsung W2017 ‘Veyron’ een aantrekkelijk toestel met krachtige componenten en specificaties. Zo heeft hij een 4.2 inch Super AMOLED-display met Always-On technologie. Deze feature werd onlangs nog uitgerold naar de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. De schermresolutie bedraagt 1080 bij 1920 pixels, oftewel Full HD. Onder de motorkap heeft Samsung een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor geplaatst met 4GB RAM en 64GB aan intern geheugen, dat uitbreidbaar is tot 256GB. Maak je daar geen gebruik van? Dan kun je eventueel een tweede simkaart in het toestel kwijt.

Foto’s schiet je met een 12 megapixelcamera met f/1.9 diafragma. Video’s kun je opnemen in 4K-kwaliteit. Selfies maak je met de 5 megapixelcamera aan de voorkant. Onder de kap heeft Samsung tevens een 4G-module opgenomen, maar vermoedelijk ondersteunt deze geen van de Nederlandse 4G-netwerken. De krachtbron wordt gevormd door een 2300 mAh batterij die draadloos opladen ondersteunt. Een vingerafdrukscanner en NFC voor contactloos betalen zijn eveneens van de partij. Tot slot draait de klaptelefoon op Android 6.0.1 Marshmallow. Het is niet bekend of hij op een update naar Android 7.0 Nougat kan rekenen.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs van de Samsung W2017 is niets bekend. SamMobile schrijft dat het wellicht een bijzonder prijzige smartphone wordt. De techsite noemt een prijskaartje van 20.000 yuan, omgerekend zo’n 2.675 euro. Dat is hopelijk een simpel tikfoutje –één nul te veel– want anders koopt geen mens het toestel. Zoals gezegd wordt hij vooralsnog alleen in China uitgebracht en is het de vraag of hij elders ooit te zien zal zijn. Hij is verkrijgbaar in de kleuren goud en zwart.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie