Samsung Mobile maakt minder winst ondanks solide verkoop

Samsung Mobile maakt minder winst ondanks solide verkoop

Samsung heeft vandaag de resultaten gepresenteerd over het derde kwartaal in 2018. De smartphone divisie van de onderneming presteert echter minder goed. Zowel de omzet als winst daalde.

De Koreaanse technologie gigant Samsung rapporteerde vandaag goede cijfers over het derde kwartaal van 2018. De onderneming zag de omzet stijgen met 5,5 procent en de operationele winst steeg zelfs met 20,9 procent. De mobiele tak van de technologie gigant presteert echter minder goed. Er werden minder Samsung Galaxy telefoons verkocht uit het midden en lagere segment en de onderneming verhoogde de promotiekosten.

Mobiele divisie Samsung in het derde kwartaal 2018

De inkomsten uit de mobiele divisie van Samsung zijn lager uitgevallen door een negatief valuta effect en lagere verkopen van Galaxy telefoons. Ondanks de sterke verkopen van Samsung Galaxy Note 9 telefoons daalde de vraag naar mid-rang en goedkope Galaxy telefoons. Vanwege hogere advertentie kosten is ook de winst negatief beïnvloed. De operationele winst van de mobile divisie voor het derde kwartaal in 2018 komt uit op 2,22 biljoen won (1,7 miljard euro) ten opzichte van 3,29 biljoen won (2,54 miljard euro) in hetzelfde kwartaal van 2017.

Samsung Galaxy Note 9

Vooruitzichten Samsung Mobile

Samsung verwacht een opleving in smartphone verkopen voor het komende kwartaal. In Q4 2018 zijn de nieuwe mid-range Galaxy A7 en Samsung Galaxy A9 leverbaar. Beide zijn luxe mid-range telefoons met een flink aantal camera’s. Daarnaast is het vierde kwartaal traditioneel gezien het hoogseizoen van smartphones. Vanwege de feestdagen worden er altijd veel meer telefoons verkocht. De Galaxy A7 en Galaxy A9 is natuurlijk ook een geweldig kerst of Sinterklaas cadeau. De inkomsten staan wel iets onder druk vanwege hogere marketinguitgaven.

Voor 2019 verwacht Samsung dat de vraag op de smartphone markt licht zal groeien en met name het premium segmenten. In dat segment verschijnt volgend jaar de Samsung Galaxy S10 dat een zeer interessant toestel belooft te worden. De concurrentie neemt waarschijnlijk in alle segmenten toe. Een oorzaak daarvan is dat kenmerken van premium modellen steeds vaker worden gebruikt in het midden segment.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie