Samsung lanceert dit jaar eerste triple camera telefoon

Samsung lanceert dit jaar eerste triple camera telefoon

Na Huawei zal dit jaar ook Samsung volgen met een smartphone voorzien van een triple hoofdcamera. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het niet de dure Samsung Galaxy S10 die de primeur krijgt.

Sinds de lancering van de Huawei P20 Pro zijn er meer smartphone fabrikanten die voor een drievoudige hoofdcamera kiezen. De laatste geruchten suggereren dat de opvolger van de OnePlus 6 drie hoofdcamera’s krijgt en Oppo heeft de tweede smartphone met drie camera’s al gelanceerd. De grootste smartphone fabrikant in de wereld lijkt te volgen en volgens The Investor zal er tegen het einde van dit jaar al een Samsung Galaxy telefoon zijn met drievoudige hoofdcamera.

Samsung Galaxy met triple camera in 2018

Samsung verschijnt dit jaar al met een nieuwe smartphone voorzien van drievoudige hoofdcamera, dat meld The Investor vandaag. Je denk bij drievoudige camera’s al snel an de dure premium modellen, maar bij Samsung niet. Volgens bronnen in de Koreaanse krant zal Samsung dit jaar nog een Galaxy A model lanceren met een drievoudige hoofdcamera. De A-lijn is gericht op het middensegment en de prijzen variëren van 350 tot zo’n 499 euro. De eerste Samsung Galaxy A met drievoudige camera setup zal in het vierde kwartaal van 2018 te koop zijn.

De prijs van de aankomende Galaxy A smartphone gaat daarmee wel om hoog. Want een cameramodule met een lens of twee lenzen is goedkoper dan een camera module met drie lenzen.

Aankomende Samsung Galaxy S10

De bron vermelden ook dat Samsung meerdere Galaxy S10 modellen met dezelfde hoofdcamera opstelling zal uitrusten. Daarmee lijkt het alsof de bronnen bedoelen dat twee van de drie S10 modellen uitgerust zijn met drie hoofdcamera’s.

Huawei P20 Pro

Begin dit jaar presenteerde Huawei de eerste smartphone in de wereld met drie hoofdcamera’s. Daarmee introduceerde het merk een nieuwe smartphone trend waarvan we veel verwachten in 2019.

Huawei P20 Pro tripple camera

De Huawei P20 Pro is de beste camera smartphone in de wereld volgens verschillende gerenommeerde test sites. De drievoudige camera opstelling van de telefoon bestaat uit een primaire 40 megapixel camera in combinatie met 8 megapixel telelens en 20 megapixel monochroom camera.

Naar verwachting presenteert Samsung de eerste Galaxy A met drievoudige camera voor het einde van dit jaar. Misschien wel in de vorm van een Samsung Galaxy A9 2019.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie