Samsung Galaxy Xcover 4 krijgt februari beveiligingsupdate

Samsung Galaxy Xcover 4 krijgt februari beveiligingsupdate

Veel smartphonegebruikers kijken waarschijnlijk al smachtend uit naar Android  8.0 Oreo, maar de beveiligingsupdates mogen we natuurlijk niet vergeten. Eén van de toestellen die deze momenteel krijgt de Samsung Galaxy Xcover 4, Samsungs één jaar oude toughphone. Je krijgt vanzelf een melding zodra hij voor je klaarstaat.

Natuurlijk is het leuk om de nieuwste Android-versie op je smartphone te hebben. Je krijgt allerlei kekke nieuwe features en optimalisaties waardoor je telefoon nog veelzijdiger wordt. Dus wie wil er nou niet Android 8.0 Oreo? Enige nadeel dat we kunnen bedenken van een software-update als deze is dat hij een behoorlijke aanslag doet op de opslagcapaciteit van je telefoon. Je moet er niet vreemd van staan te kijken als deze 1 GB tot 2 GB van je geheugen opslokt.

Over de update

Naast een nieuwe Android-versie is het eveneens belangrijk om het beveiligingsniveau van je telefoon up-to-date te houden. Zo dicht je potentieel gevaarlijke beveiligingslekken en houd je hackers en andere kwaadwillenden buiten de deur. Samsung rolt op dit moment een beveiligingsupdate uit voor de Samsung Galaxy Xcover 4. Dit toestel is bedoeld voor mensen die niet voorzichtig met hun telefoon omspringen, of er regelmatig op uit trekken en zodoende wel wat extra bescherming kunnen gebruiken. Niet voor niets is deze toughphone bestand tegen water, vocht en andere natuurelementen. Ook kan hij tegen een stootje als je hem per ongeluk op de grond laat vallen.

Onze collega’s van SamMobile melden dat Samsung is begonnen met de uitrol van de security update van februari 2018 voor de Samsung Galaxy Xcover 4. Deze wordt gefaseerd uitgerold en draagt G390FXXU2ARA5 als build nummer. Hij beschermt je niet alleen tegen kritieke beveiligingslekken als Meltdown en Spectre, maar ook een aantal andere beveiligingslekken die in de nieuwste editie van Google’s Security Bulletin worden benoemd. Daarnaast fikst Samsung 16 zogeheten Samsung Vulnerabilities ans Exposures (SVE’s) die Samsung zelf aantrof in haar software. Je hebt dus geen enkel excuus om deze update niet te installeren.

Je krijgt vanzelf een melding als de beveiligingsupdate voor je klaarstaat. Heb je geen zin om daar op te wachten? Ga dan naar het instellingenmenu en tik dan op de knop ‘controleer op updates’.

Over de Samsung Galaxy Xcover 4

De Samsung Galaxy Xcover 4 is door zijn IP68 certificering volledig stof- en waterdicht. Het toestel is vooral ook erg stevig en kan tegen een stootje dankzij zijn dikke frame. Tevens heeft hij de militaire standaard MIL-STD 810G gekregen. Dat houdt in dat hij zowel onder zeer warme als zeer koude omstandigheden trouw zijn werk blijft doen en dat hij bestand is tegen zout en zoet water, mist, zand, modder, vochtigheid, stof en flinke schokken.

Voorop heeft de Samsung Galaxy Xcover 4 een 4,99 inch TFT-scherm met een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Je kunt het display met je handschoenen aan bedienen. Dat is vrij uniek voor een smartphone: bij het gros van de smartphones die tegenwoordig wordt gelanceerd is dat niet mogelijk. Dat is te danken aan de speciale handschoenmodus die Samsung heeft geïnstalleerd. Onder het scherm vinden we een 1,4 GHz krachtige quad-core processor. Deze wordt aangevuld met Mali-T720 GPU van ARM, 2 GB RAM en. 16 GB aan geheugen. De opslagcapaciteit kun je eventueel met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB. Zijn voorganger had een maximale opslagcapaciteit van 32 GB.

Achterop heeft Samsung een 13 megapixelcamera geplaatst. Selfies schiet je met een 5 megapixelcamera. De batterij heeft een accucapaciteit van 2800 mAh en kun je bovendien verwijderen. Tot slot komt de Galaxy Xcover 4 met drie fysieke knoppen onder het scherm, NFC-chip en Android 7.0 Nougat.

Samsung Galaxy Xcover 4

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie