Samsung Galaxy S9 verschijnt ook als dual-sim variant

Samsung Galaxy S9 verschijnt ook als dual-sim variant

De standaarduitvoering van de Samsung Galaxy S9 biedt naar alle waarschijnlijkheid enkel ruimte voor slechts één simkaart. Maar er is goed nieuws: er verschijnt waarschijnlijk ook een dual-sim variant. Samsung Duitsland had korte tijd een ondersteuningspagina online staan voor de SM-G960F/DS, waarbij de letters DS uiteraard staan voor dual-sim. De pagina is inmiddels offline gehaald.

Dat ontdekten onze collega’s van Let’s Go Digital.

Zondag 25 februari, één dag voordat het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona daadwerkelijk van start gaat, doet Samsung haar nieuwste vlaggenschepen officieel uit de doeken. We hebben het dan uiteraard over de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Gezien het enorme succes van de Samsung Galaxy S8, hebben we grootse verwachtingen van zijn opvolger.

Geen dual-sim

Door alle leaks van de afgelopen maanden zijn inmiddels zo’n beetje alle specificaties van het paradepaardje wel bekend. Toch horen we vandaag iets nieuws. De basisuitvoering van de Samsung Galaxy S9 kan enkel overweg met één nano-simkaart. Er is geen ruimte voor een tweede simkaart. Geheugenuitbreiding behoort gelukkig wel tot de mogelijkheden bij de standaarduitvoering. Dat blijkt uit een supportpagina die Samsung Duitsland, waarschijnlijk per ongeluk, een tijdje online had gezet. Daarop werd de Samsung SM-960F/DS vermeld, een verwijzing naar een variant van het vlaggenschip. Inmiddels is de bewuste pagina niet langer in de lucht.

Wij kijken niet vreemd op van het nieuws. De Samsung Galaxy S8 biedt namelijk ook geen dual-sim ondersteuning. Als je op de productpagina van het vlaggenschip kijkt, staat er onder het kopje netwerk namelijk single-sim. Bij ‘Type sim slot’ lezen we ‘Sim 1 + microSD’, wat inhoudt dat je slechts één simkaart en één geheugenkaart in het toestel kunt stoppen. Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy S8 Plus. Echter, van dit toestel is wel een dual-sim variant beschikbaar.

Of de Samsung Galaxy S9 dual-sim variant naar ons land komt, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Bij de onthulling van het vlaggenschip hopen we dat we hier meer over te horen krijgen.

Specificaties Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 belooft wederom een technologisch hoogstandje te worden. Als we de geruchten omtrent het vlaggenschip mogen geloven, heeft de Koreaanse smartphonemaker alles uit de kast gehaald om een toptoestel neer te zetten. Wat onmiddellijk duidelijk wordt uit de uitnodiging voor het persevenement eind februari, is dat de focus ligt op de camera. Het gerucht gaat dat deze een resolutie van 12 megapixels heeft en dat je er super slow-motion video’s mee kunt opnemen. De frameratesnelheid bedraagt dan 480 fps. Daarnaast krijgt de hoofdcamera een variabel diafragma dat mechanisch schakelt tussen f/2.4 en f/1.5.

Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera, maar dat is niet het enige trucje van de camera. De selfiecamera is wederom uitgerust met irisscanner en gezichtsherkenningssoftware. Daarnaast kun je er naar verluidt ‘geanimeerde avatars’ mee opnemen, vergelijkbaar met Apple’s animoji.

Qua vormgeving lijkt de Samsung Galaxy S9 als twee druppels water op zijn voorganger. Zo heeft hij wederom een 5,8 inch groot Super Infinity display met WQHD+ resolutie van 2960 bij 1440 pixels. Daaronder wordt hij, afhankelijk van de markt, aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845 of Exynos 9810 met 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. De Galaxy S9 Plus krijgt 6 GB RAM en 128 GB aan opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3200 mAh en kun je wederom draadloos opladen. Tot slot is het vlaggenschip IP68 gecertificeerd en draait hij op Android 8.0 Oreo.

De Samsung Galaxy S9 belooft het duurste vlaggenschip in de S-serie tot nu toe te worden. We hebben geruchten gehoord over een adviesprijs van 899 euro. Zijn grote broer kost naar verluidt maar liefst 999 euro, net zo veel als de Samsung Galaxy Note 8 bij lancering. Op 25 februari hopen we de adviesprijs te horen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie