Samsung Galaxy S9 Lite of S8 Lite op komst

Samsung Galaxy S9 Lite of S8 Lite op komst

Eindelijk lijkt het alsof ook Samsung een lite versie van haar krachtige vlaggenschepen lanceert. De komst van de Samsung Galaxy S9 Lite of Galaxy S8 Lite in China is in ieder geval zeker.

Dankzij Twitter lekker MDDJ zien we de eerste promotie beelden van de Samsung Galaxy S9 Lite. Het toestel heeft echter de looks van een Samsung Galaxy S8 gekregen dus S8 Lite is ook een mogelijke naam. De Zuid-Koreaanse smartphone heeft lichtere specificaties dan zijn premium broer en is beschikbaar in het zwart en rood.

Samsung Galaxy S9 Lite

Samsung presteert dit jaar eindelijk een lichtere versie van het Samsung Galaxy S9 vlaggenschip. De naam van de aankomende mid-range smartphone is echter nog onbekend. De bron noemt het toestel een Galaxy S9 Lite maar het ontwerp van de Koreaanse smartphone heeft meer weg van de Samsung Galaxy S8 van vorig jaar.

Galaxy S8 Lite

Het nieuwe toestel is beschikbaar in het zwart en de prachtige kleur burgundy red. De specificaties lekte eerder al via TENAA. De telefoon heeft een 5,8 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2220 x 1080 pixels en dat betekent een beeldverhouding van 18,5:9. De afmetingen zijn exact gelijk aan die van de Samsung Galaxy S8 namelijk 149,8 x 68,1 x 8 mm. De krachtbron is een 2,2 GHz of 1,9 GHz octa core processor. Denk aan de Snapdragon 660 of een Exynos 7885 processor van Samsung zelf. De Galaxy S9 Lite krijgt 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte.

Samsung camera

De Samsung Galaxy S8 en S9 zijn beide uitstekende camera smartphones. De Samsung Galaxy S9 Lite is echter niet uitgerust met de indrukwekkende 12 megapixel dual aperture camera van zijn grote broer. TENAA maakt namelijk melding van een 16 megapixel hoofdcamera. Voor selfies maak je nog wel kans op een van de beste selfie camera’s in de smartphone markt. De Galaxy S9 Lite krijgt namelijk een 8 megapixel selfie camera.

Nieuwe Lite Samsung

Het is niet duidelijk of de Samsung Galaxy S9 Lite of Galaxy S8 Lite ook naar Nederland wordt verscheept. De telefoon lijkt op basis van de specificaties er veel op de Samsung Galaxy A8 2018 en de prijs zal dan ook niet ver van dat toestel af liggen.

Op 21 mei wordt de Galaxy S9 Lite officieel gelanceerd op het hoofdkantoor van JD.com een grote Chinese evenknie van Amazone en Bol.com.

Galaxy S9 Lite Samsung Galaxy S9 Lite Samsung Galaxy S8 Lite

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie