Samsung Galaxy S7 en S7 Edge krijgen FM-radio

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge krijgen FM-radio

Samsung heeft nieuwe software vrijgegeven voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Beide vlaggenschepen kunnen nu deze update gebruikmaken van de ingebouwde FM radio.

Dat melden diverse Amerikaanse media. Ook leden van Reddit, een populair online forum onder tech- en gadgetliefhebbers, melden dat sinds ze de update hebben geïnstalleerd van de radio kunnen genieten.

FM Radio

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge hebben, net als de meeste smartphones, een chip waarmee het mogelijk is om naar FM-frequenties te scannen en lokale en landelijke radiostations te luisteren. Maar net als de meeste fabrikanten had het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf ervoor gekozen om deze functie uit te schakelen. Als je de laatste update binnenhaalt wordt de chip alsnog geactiveerd.

Zelfs als je smartphone geen ingebouwde FM radio-chip heeft, kun je zonder problemen naar je favoriete radiozender luisteren. Daarvoor surf je naar Nederland.fm en selecteer je de zender waar je naar wilt luisteren. Houd er dan wel rekening mee dat dit een internetverbinding vereist. Met andere woorden, als je niet met een WiFi-netwerk verbonden bent gaat dit ten koste van je databundel.

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge

Update

De update, die 164,61MB groot is, activeert niet alleen de ingebouwde FM radio-chip: ook plet hij diverse bugs en verbetert het de algehele prestaties. Om het updateproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, rollen fabrikanten updates gefaseerd uit. De kans bestaat dus dat je hem nog niet hebt ontvangen.

Weten of je de laatste software al hebt geïnstalleerd? Dan ga je naar Instellingen > Over telefoon > Software-update. Als deze update nog niet op je smartphone staat, dan staat hij hier voor je klaar om te downloaden.

Specificaties Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge hebben nagenoeg dezelfde specificaties. Zo hebben beide toptoestellen een Super AMOLED-display met QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels), Exynos 8890 octacore-processor, 4GB RAM, 32GB opslagruimte en 12 en 5 megapixelcamera. Beide smartphones draaien op Android 6.0 (Marshmallow).

De verschillen? Het scherm van de Galaxy S7 Edge is echter een fractie groter –5.5 inch tegenover 5.1 inch– en heeft aan de rechterkant een rand die naar het achterpaneel doorloopt. Door van buiten naar binnen te vegen verschijnt er een extra menu in beeld waar je, onder meer, door je contacten kunt bladeren of het weer kunt bekijken. Tot slot heeft de S7 Edge een grotere batterij –3.600 mAh in plaats van 3.000 mAh– en is weegt hij een fractie zwaarder –157 gram tegenover 152 gram.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Arnoud Bergman schreef op 1 september 2016 om 15:09

Dit geldt alleen voor de S7 smartphones met de qualcom chipset (voornamelijk in USA). Voor S7 smartphones met de Exynos chipset (voornamelijk EU) geldt dit helaas niet.

pieter schreef op 9 september 2016 om 21:57

betreft Update FM-chip actieveren. .
>nieuws artikel url >
https://nieuws.telefoonabonnement.nl/samsung-galaxy-s7-en-s7-edge-krijgen-fm-radio/#comment-58186

ik heb een Samsung Galaxy S7 edge (SM-G935) , mijn abonnement is bij kpn , ik heb ze gebeld over de update maar ze weten daar van niets ,,of doen net als of ,dus wil ik zelfstandig de update instaleeren ,ik wil weten waar ik hem kan downloaden.

groetjes pieter
flyingduckpaffie48@yahoo.com

MvD schreef op 14 september 2016 om 08:24

De NL providers verkopen de S7 varianten met een Exynos CPU. Alleen de Snapdragon varianten in de VS hebben deels een update gekregen om de FM fuctionaliteit in te schakelen.
Het is niet duidelijk of de Exynos CPU/chipset dezelfde functionaliteit überhaubt heeft.

Meepraten? Geef hieronder je reactie