Dit is de Samsung Galaxy S7 Active

Dit is de Samsung Galaxy S7 Active

Samsung heeft de Samsung Galaxy S7 Active officieel uit de doeken gedaan. Het toestel wordt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten op de markt gebracht door AT&T. De adviesprijs bedraagt 799 dollar, honderd dollar meer dan de reguliere Samsung Galaxy S7.

Sinds 2013 brengt Samsung naast zijn Galaxy S vlaggenschip ook een Active variant uit. Zo ook dit jaar. Het gerucht deed al een tijdje de ronde op internet dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een Samsung Galaxy S7 Active zou lanceren: naast de vermeende specificaties zagen we ook enkele foto’s opduiken waarop de telefoon te zien zou zijn.

De geruchten blijken niet ongegrond. Maandagavond Nederlandse tijd heeft Samsung de Samsung Galaxy S7 Active officieel gepresenteerd. Op een groot aantal vlakken heeft de S7 Active dezelfde specificaties als de reguliere Samsung Galaxy S7, maar er zijn ook enkele verschillen aan te wijzen. Zo is de S7 Active voorzien van een robuuste stootrand, is hij dikker en zwaarder, kan hij langer en dieper onder water dan het basismodel, is de batterij een stuk krachtiger en heeft Samsung niet één maar drie fysieke knoppen op de voorzijde aangebracht.

Samsung Galaxy S7 ActiveSpecificaties Samsung Galaxy S7 Active

De Samsung Galaxy S7 Active heeft een 5.1 inch Quad HD Super AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De smartphone is voorzien van een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, een chipset die we eerder zagen bij de HTC 10 en LG G5. De CPU is geklokt op 2.15GHz. De processor doet in combinatie met een Adreno 530 GPU en 4GB RAM-geheugen zijn werk. De opslagcapaciteit bedraagt 32GB of 64GB, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Deze is met microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

Aan de achterkant vinden we dezelfde 12 megapixelcamera als bij de Samsung Galaxy S7. Deze is eveneens uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. Ook de front-facing camera is ongewijzigd en heeft een 5 megapixel resolutie.

De reguliere Galaxy S7 heeft één fysieke knop met vingerafdruksensor aan de voorzijde. De Vorige-knop en Recent App switcher zijn capacitieve knoppen. Bij de Galaxy S7 Active zijn de capacitieve on-screen buttons vervangen door twee extra tastbare knoppen. Daarnaast heeft de Galaxy S7 Active nog een additionele knop: de Active key. Gebruikers kunnen hier een bepaalde actie aan koppelen, zoals het rechtstreeks openen van de camera-app.

Net als het basismodel beschikt de Samsung Galaxy S7 Active over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.2 (LE), GPS, NFC, 4G/LTE-connectiviteit en vingerafdrukscanner. Tevens is hij stof- en waterdicht (IP68 gecertificeerd). Daarnaast voldoet de smartphone aan de militaire standaard MLT STD-810G. Dat betekent dat hij bestendig is tegen onder meer zand, modder, water, hoge luchtvochtigheid en thermische schokken.

De Samsung Galaxy S7 Active is zoals gezegd dikker en zwaarder dan het basismodel. De Galaxy S7 Active is 9,9 millimeter dik en weegt 185 gram. De reguliere Galaxy S7 is met 7,9 millimeter een stuk slanker en weegt ruim een zesde minder (152 gram). De accu van de S7 Active heeft een vermogen van 4.000 mAh, de batterij van de gewone S7 is met een vermogen van 3.000 mAh een stuk minder krachtig.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 Active gaat later deze week –vrijdag 10 juni om precies te zijn– in de verkoop in de VS. Hij is verkrijgbaar in de kleuren camo green, titanium gray en sandy gold. De Amerikaanse provider AT&T brengt het toestel exclusief op de  markt. De adviesprijs voor deze stevige jongen bedraagt 799 dollar. Of en wanneer het toestel naar Europa wordt gebracht liet de Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletfabrikant in het midden.

Samsung Galaxy S7 Active

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie