Samsung Galaxy S11 met mega zoom en spectrometer

Samsung Galaxy S11 met mega zoom en spectrometer

Een van de eerste premium telefoons van 2020 wordt de Samsung Galaxy S11. Het aankomende vlaggenschip van Samsung belooft een bijzonder vlaggenschip te worden. We verwachten een groot punch hole beeldscherm, meer rekenkracht, vier krachtige camera’s en een spectrometer. Vermoedelijk kun je nog beter inzoomen dankzij een periscoop camera.

Jaarlijks presenteert Samsung tientallen smartphones van premium modellen tot budget telefoons zoals de aantrekkelijke Samsung Galaxy A50. De belangrijkste smartphones voor de Koreaanse fabrikant zijn de premium modellen in de S en Note lijn. Aan het begin van ieder jaar zien we de luxe Galaxy S lijn en tegen het einde de zakelijke Galaxy Note lijn. De nieuwe Samsung Galaxy S11 belooft een flinke upgrade ten opzichte van zijn voorganger de Samsung Galaxy S10. Het vlaggenschip krijgt een groot beeldscherm met een gaatje voor de verbeterde selfie camera. De krachtbron is nog sneller en de S11 krijgt meer camera’s. PhoneArena geeft ons een idee van het ontwerp van de nieuwe krachtpatser.

Samsung Galaxy S11 design

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S11 is strak. De randen rondom het beeldscherm zijn flinter dun en meer afgerond dan bij de Samsung Galaxy Note 10. In het scherm verwachten we de 10 megapixel selfie camera. Het haarscherpe AMOLED beeldscherm loopt met een edge over in het sterke metalen frame. Onder het beeldscherm vind je de vingerafdrukscanner. De oppervlakte waarop je je vinger kunt leggen is groter geworden dan bij de Samsung Galaxy S10. Aan de achterkant vind je de bekende cameraheuvel met verschillende camera sensoren. Wie verwachten daar drie hoofdcamera’s en een time of flight lens. Men vermoedt dat Samsung na jaren van 12 megapixel sensoren in 2020 een primaire camera zal gebruiken met meer megapixels. Reken echter niet op de nieuwe 108 megapixel sensor.

Wel verwachten we een nieuwe periscope camera. De nieuwe techniek waarbij je nog meer kunt inzoomen werd voor het eerst gebruik door Huawei met de Huawei P30 Pro. Dit vlaggenschip verzorgt een ongelofelijk zoom van 50x.

Samsung Galaxy S11 abonnement vergelijken

Spectrometer

Een van de speciale features in de nieuwe Samsung Galaxy S11 is een spectrometer. Een spectrometer gebruikt infraroodlicht om de chemische samenstelling van objecten te analyseren en vast te stellen. Door infraroodlicht op de objecten te stralen kan de energie worden bepaald van de energiegolven die terugkaatsen. Het is een nieuwe technologie ontwikkeld door NASA. NASA gebruikt deze techniek om de chemische samenstelling vast te stellen van verre sterren en planeten. Samsung heeft onlangs een patent gekregen voor een spectrometer in een mobiel apparaat. Vandaar dat PhoneArena meent dat dit de speciale feature wordt van de nieuwe S11.

Wat kun je met een spectrometer in je nieuwe Samsung Galaxy S11? De mogelijkheden zijn zeer groot, maar vooral gericht op de gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld je smartphone op een stukje fruit richten om informatie te krijgen over de voedingswaarden. Je kunt ook eenvoudig bepalen hoeveel alcohol er in een glas bier of wijn zit.

Vermoedelijke specificaties Samsung Galaxy S11

De Samsung Galaxy S11 krijgt vermoedelijk een haarscherp 6,1 inch AMOLED punch hole beeldscherm. Midden in het scherm is een gaatje gemaakt voor de 10 megapixel selfie camera. Achter dit mooie scherm ligt de verbeterde vingerafdrukscanner. De krachtbron is de nieuwe Exynos 9830 processor van Samsung met 8 GB aan werkgeheugen tot 12 GB. Vermoedelijk gebruikt Samsung 128 GB als basis opslagruimte. Daarnaast is er keuze uit 256 GB of 512 GB. De accu is waarschijnlijk groter dan de accu van de Samsung Galaxy S10. Android 10 is het besturingssysteem van de nieuwe Samsung telefoon.

We verwachten de Samsung Galaxy S11 eind februari 2020. Niet lang na de lancering kun je hier het beste Samsung Galaxy S11 abonnement vergelijken.

 

Bron: PhoneArena

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie