Samsung Galaxy S11 waarschijnlijk met 108 MP camera

Samsung Galaxy S11 waarschijnlijk met 108 MP camera

Samsung heeft samen met Xiaomi een indrukwekkende camera ontwikkeld met 108 megapixels. De tweede generatie van deze krachtige ISOCELL Bright HMX camera zal vermoedelijk gebruikt worden voor de Samsung Galaxy S11. De nieuwe vlaggenschip lijn van Samsung verschijnt eind februari 2020 en ook nu weer verwachten we drie verschillende formaten.

Afgelopen maand lanceerde Xiaomi de eerste smartphone met een 108 megapixel hoofdcamera. De resultaten van de Xiaomi Mi Note 10 zijn uitstekend en volgens DxO Mark eindigt de camera telefoon zij aan zij met de nummer één camera telefoon, de Huawei Mate 30 Pro. Volgens de onderzoekers van XDA developers zal Samsung de nieuwe 108 megapixel ISOCELL camera niet alleen aan Xiaomi overlaten. In broncodes voor de Samsung Galaxy S11 heeft XDA informatie gevonden. Deze informatie bevestigt het gebruik van de nieuwe ISOCELL camera.

108 megapixel camera voor de Samsung Galaxy S11

De code van de Samsung camera-app in het nieuwe One UI 2.0 besturingssysteem onthult interessante informatie. De camera app verklapt dat toekomstige smartphones van Samsung foto’s zullen ondersteunen met 12.000 x 9.000 pixels. Dit vertaalt zich in een 108 megapixel lens. De informatie ondersteunt eerdere geruchten over de aanwezigheid van de nieuwe Quad Bayer 4-in-1 108 megapixel camera in de komende Galaxy S11 lijn.

108 megapixel camera Samsung Galaxy S11

De nieuwe 108 megapixel camera heeft een grote sensor die 4 pixels in 1 combineert. Je krijgt vervolgens een 27 megapixel foto maar de camera ook in staat om 12 megapixel foto’s te maken. Men vermoedt dat Samsung de tweede generatie van de 108 megapixel camera gaat gebruiken voor de Samsung Galaxy S11.

De code onthult ook de nieuwe beeldverhouding van de aankomende Samsung Galaxy S11. De verhouding wordt 20:9.

Drie Samsung Galaxy S11 formaten

In maart verwachten wij weer drie verschillende Samsung Galaxy S11 telefoon. In totaal volgen er vijf modellen. De opvolger van de Samsung Galaxy S10e krijgt een groter 6,4 inch beeldscherm. Het basis model is uitgerust met een flink 6,7 inch beeldscherm en het topmodel verschijnt met een flink 6,9 inch beeldscherm. Het beeldscherm van alle modellen loopt in een edge over in het frame net zoals bij de Samsung Galaxy S10.

De nieuwe S11 lijn wordt eind februari gepresenteerd. Niet lang daarna kun je hier het voordeligste Samsung Galaxy S11 abonnement vergelijken.

Bron: XDA / Xiaomi

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie