Samsung Galaxy S10 krachtbron officieel: Exynos 9820

Samsung Galaxy S10 krachtbron officieel: Exynos 9820

De nieuwe Exynos 9820 is officieel. De krachtbron van de Samsung Galaxy S10 is op alle fronten sneller en zuiniger dan de krachtige Exynos 9810. De nieuwe chip is gebakken via het 8nm proces en beschikt over een 7x snellere Neural Processing Unit (NPU).

De nieuwe processor is gemaakt om intelligentie onderweg te maximaliseren. De chip bestaat uit een central processing unit (CPU), graphic processing unit (GPU) en neural processing unit. De nieuwe Exynos 9820 processor wordt volgend jaar gebruikt voor de top modellen. Het is dan ook vrijwel zeker dat de Samsung Galaxy S10 en de Galaxy Note 9 opvolger worden aangedreven door de Exynos 9820.

Exynos 9820 processor

De nieuwe Exynos 9820 processor heeft dus een CPU, GPU en een NPU net zoals de Kirin 980 processor van Huawei. De CPU bestaat ook uit drie verschillende kernen. Er zijn twee krachtige custom kernen in combinatie twee krachtige A75 kernen voor de zware taken. Daarnaast liggen vier zuinige A55 kernen. De driedeling zorgt voor een stijging in multicore prestaties van 15 procent. De zware custom kernen verbeteren de prestaties op single core met 20 procent en het energieverbruik is 40 procent.

Exynos 9820 Galaxy S10 Galaxy Note 10

De grafische chips van Samsung waren al goed. De nieuwe Mali G76 MP12 GPU in de Exynos 9820 is nog beter. Grafische prestaties zijn 40 procent verbetert ten opzichte van de Exynos 9810 in de Samsung Galaxy S9. Daarnaast is het stroomverbruik 35 procent efficiënter geworden. Dat is goed nieuws want het betekent in de praktijk langer gamen!

Samsung Galaxy S10 processor Exynos 9820

De nieuwe Samsung processor is ook uitgerust met een speciale artificial intelligence (AI) chip, de NPU. De nieuwe NPU is 7x sneller in het verwerken van informatie dan zijn voorganger. De AI chip helpt daarnaast bij het verwerken van foto’s. Samen met de Image signal processor (IPS) worden prachtig foto’s verzorgt. Je kunt er dus op rekenen dat de Samsung Galaxy S10 nog meer artificial intelligence krijgt en foto’s mooier verwerkt.

Samsung Galaxy S10

De processor van de Samsung Galaxy S10 is bekend! Wat weten we daarmee van het aankomende Samsung vlaggenschip?

De Samsung Galaxy S10 krijgt in sommige markten een Snapdragon 855 processor maar in Nederland zien we de Exynos 9820 aangedreven Galaxy S10. De Samsung Galaxy S10 heeft waarschijnlijk een groot AMOLED beeldscherm met maximale resolutie van 2960 x 1440 pixels. De behuizing van het vlaggenschip is waterdicht IP68. Als krachtbron vind je in Nederland de Exynos 9820 processor. Die processor wordt geholpen door 6 GB of meer. Verwacht ruim keuze in opslagruimte tot 512 GB en de mogelijkheid voor een microSD kaart.

De Samsung telefoon beschikt over moderne 4G LTE Advanced technieken. Het Samsung Galaxy S10 vlaggenschip kan 8 netwerk frequenties combineren zodat je super snel kunt downloaden met snelheden tot 2 Gbps. Snelheden die in Nederland niet eens haalbaar zijn er eens zoveel netwerk frequenties beschikbaar zijn. De maximale upload snelheid van het vlaggenschip wordt 316 Mbps.

We verwachten de nieuwste S generatie tegen het einde van februari. Rond die tijd kun je hier het voordeligste Samsung Galaxy S10 abonnement vergelijken.

Bron: Samsung

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie