Samsung Galaxy S10 zet hoge AnTuTu score neer

Samsung Galaxy S10 zet hoge AnTuTu score neer

Vandaag is de eerste benchmark score binnen van de Samsung Galaxy S10. Het aankomende vlaggenschip werd getest op AnTuTu en scoorde een gigantische score. Hiermee lijkt de Exynos 9820 processor bijna net zo krachtig als de Apple A12 processor van de nieuwe iPhones.

De eerste tekenen van de Samsung Galaxy S10 zien we al her en der terug komen. Vandaag zien we ook dat Samsung al in een ver gevorderd stadium is voor de nieuwe Galaxy S generatie. De Samsung SM-G975F werd op AnTuTu gespot met de krachtige Exynos 9820 processor van het merk zelf. De score is hoger dan die van de Kirin 980 aangedreven Huawei Mate 20 lijn, maar lager dan die van de iPhone XS en XR.

AnTuTu score Samsung Galaxy S10

Volgens een jarenlange traditie lanceert Samsung in het eerste helft van komend jaar de nieuwe Galaxy S lijn. Dit jaar lanceerde het Koreaanse merk de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. Het is alweer de tiende keer en in maart 2019 verwachten we de Samsung Galaxy S10. Een van de aankomende vlaggenschepen werd deze week al getest op AnTuTu, de Samsung SM-G975F. Dit is het modelnummer van de Samsung Galaxy S10. De score bewijst dat Samsung in een gevorderd stadium is met de ontwikkeling van het vlaggenschip.

De AnTuTu score geeft ons flink wat informatie. Zo draait het nieuwe vlaggenschip op de Exynos 9820 processor van Samsung zelf. Er is 6 GB aan werkgeheugen en het test toestel heeft 128 GB aan opslagruimte. Helaas zien we geen informatie over de camera’s en de hoeveelheid camera’s. Wel blijkt dat de telefoon draait op Android 9 Pie en dat is ook logisch voor een vlaggenschip uit 2019.

Samsung Galaxy S10 met 19:9 AMOLED scherm

Tot nu toe zien we geen bijzonderheden in de AnTuTu test. Wat wel nieuws is, dat is de beeldverhouding van het toestel. De Samsung Galaxy S10 heeft namelijk een beeldscherm met 2280 x 1080 resolutie. Daaruit blijkt dat de beeldverhouding van de telefoon is gewijzigd van 18,5:9 naar 19:9.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie