Samsung Galaxy Note 10 met 25x zoom techniek!?

Samsung Galaxy Note 10 met 25x zoom techniek!?

Samsung heeft Corephotonics gekocht. Het cameratechnologie bedrijf is de naam achter de 10x zoom techniek van Oppo. De onderneming heeft ook patenten voor een 25x zoom techniek. Zien we die techniek terug bij de Samsung Galaxy Note 10?

Volgens de Israël Times heeft Samsung voor 155 miljoen dollar (circa 135,6 miljoen euro) Corephotonics over gekocht. De Koreaanse fabrikant heeft hiermee in een klap de techniek in handen voor 5x, 10x en 25x zoom bij mobiele smartphones. Welke cameratechnologie het bedrijf allemaal in huis heeft, hebben we afgelopen jaren al gezien dankzij Oppo. De Chinese fabrikant Oppo zal tijdens het Mobile World Congress 2019 in februari haar nieuwe smartphone tonen met 10x zoom. Deze techniek is van Corephotonics.

Samsung Galaxy Note 10 met 25x zoom

Smartphone camera’s worden met het jaar belangrijker. De ruimte bij een smartphone is natuurlijk beperkt en daardoor zijn de hedendaagse camera smartphones niet goed in staat om in te zoomen. De Huawei Mate 20 Pro met drievoudige hoofdcamera biedt 3x optische zoom en 5x hybride. Daar komt straks verandering in met de nieuwe Oppo smartphone voorzien van Corephotonics techniek.

Nu Samsung de cameratechniek van Corephotonics in handen heeft, zal de onderneming die zeker gebruiken voor de aankomende Samsung Galaxy Note 10. Het zou dan ook zo maar eens kunnen dat het zakelijke vlaggenschip wordt uitgerust met een cameramodule met 25x optisch zoom. Hiermee lijkt achterstand van smartphone camera’s tot compact camera’s (zoom) dit jaar nog ingehaald te worden door de Samsung Galaxy Note 9 opvolger.

Corephotonics

Corephotonics is al eens in het nieuws geweest vanwege een rechtszaak met Apple. De onderneming meent dat de zoomtechniek van de iPhone 7 Plus met dual camera’s van hun is. Apple maakt met het dubbele camera zoomsysteem inbreuk maakte de Corephotonics patenten. Later spande de onderneming ook rechtszaken aan op modellen zoals de iPhone 8 Plus en iPhone X.

Op dit moment is Corephotonics de leverancier van cameramodules voor OPPO smartphones. Cameramodules met de 5x telelens en de onlangs aangekondigde 10x zoomcamera.

Bron: T3.com

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie