Samsung Galaxy M20: eerste in een nieuwe budget lijn

Samsung Galaxy M20: eerste in een nieuwe budget lijn

Vandaag zien we het eerste levenstekenen van de nieuwe Samsung Galaxy M lijn. Geekbench noteert een uitstekende score van een Exynos aangedreven Samsung SM-M205F en Samsung schijnt de telefoon al te hebben aangekondigd onder de naam Samsung Galaxy M20.

De modelnamen van aankomende Samsung telefoons corresponderen met verschillende Galaxy lijnen. Zo heeft de Samsung Galaxy S9 modelnaam Samsung SM-S960F. Daaruit kunnen we opmaken dat we te maken hebben met eerste score voor de aankomende de Samsung Galaxy M20. Het toestel vervangt waarschijnlijk de Samsung Galaxy J lijn. De Galaxy M telefoons zijn uitgerust met goede specificaties en een flink LCD beeldscherm.

Samsung SM-M205F Galaxy M20

Samsung Galaxy M20 Geekbench

Het gonsde al enige tijd over de nieuwe Samsung Galaxy M lijn. Het schijnt dat de Galaxy M lijn wordt voorzien van LCD beeldschermen in plaats van de duurdere AMOLED panelen. De Geekbench score van de SM-M205F laat zien dat de Koreaanse fabrikant een mid-range Exynos 7885 processor gebruikt met 3 GB aan werkgeheugen. Dezelfde processor vinden we in verschillende Samsung telefoons van 2018 zoals de Samsung Galaxy A7 2018. Het besturingssysteem van de nieuwe smartphone lijn is Android 8.1 Oreo. Helaas kiest Samsung dus niet voor het nieuwere Android 9 Pie. De telefoon scoort met 1319 bij 4074 netjes voor een Exynos 7885 aangedreven telefoon.

Samsung Galaxy M lijn

MyMobilePhonePrice meldt dat Samsung de Samsung SM-M205F al heeft gepresenteerd. Helaas is de bron van de site niet te achterhalen en als processor meent de website dat Samsung een Snapdragon processor gebruikt. Geekbench toont echter een Exynos processor.

De smartphone krijgt volgens MyMobilePhonePrice een groot 5,8 inch beeldscherm met druppelvormige notch. Samsung noemt dit type scherm Infinity-U. Naast het model met 3 GB uit de Geekbench score is er ook een Samsung Galaxy M20 met 4 GB aan werkgeheugen. De camera’s van de budget telefoon zijn goed. De site verwacht een 16 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel diepte lens. Selfies maak je met de 5 megapixel camera in de druppel notch. Een mega 3.800 zorgt ervoor dat je niet snel zonder stroom komt te staan en lekker lang kunt internetten met deze Samsung Galaxy M20.

We verwachten de budget telefoon in januari 2019 met een prijs van rond de 200 euro. Helaas is het niet zeker of dit model ook in Nederland beschikbaar is in januari.

Bronnen: 1 / 2

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie