Samsung Galaxy J2 Pro (2018) stilletjes aangekondigd

Samsung Galaxy J2 Pro (2018) stilletjes aangekondigd

De Samsung Galaxy J2 Pro (2018) is officieel. Deze betaalbare, compacte smartphone biedt instapspecificaties tegen een scherp prijskaartje. Of het toestel ook in Nederland uitkomt is nog niet bekend.

Tussen al de aankondigingen op de CES-beurs door worden er ook nog buiten de beursvloer nieuwe toestellen gepresenteerd. Zo doet Samsung een duit in het zakje door stilletjes een super betaalbare instapper aan te kondigen: de Samsung Galaxy J2 Pro (2018). Vrijwel uit het niets heeft het toestel ineens een officiële productpagina, hetzij op de Vietnamese website. Afgaande op de specificaties is dit toestel aan te raden voor mensen die hun telefoon enkel gebruiken voor ‘basis’ taken, zoals bellen en sms’en, e-mailen en het checken van sociale media. Of het toestel naar Nederland komt, is nog niet bekend. De J-serie is wel verkrijgbaar in ons land, alhoewel we nog nooit een J2 in ons land hebben ontvangen. Omgerekend kost de Samsung Galaxy J2 Pro (2018) zo’n 110 euro.

Over de Samsung Galaxy J2 Pro (2018)

Hiervoor krijg je een compacte telefoon met een beeldschermdiagonaal van 5″. Zodoende past hij gemakkelijk in je broekzak. Ook bedienen met één hand moet voor de meesten geen probleem zijn. De resolutie is net geen HD en meet 540 bij 960 pixels. Wel krijg je de beschikking over een Super AMOLED-paneel, zoals we van Samsung telefoons gewend zijn. Zodoende ogen kleuren helder en fraai, worden contrasten duidelijk weergeven en daarbovenop springt hij zuinig om met je accu. Het ontwerp is verder vrij rechttoe-rechtaan te noemen. Onder het scherm zijn enkele navigatieknoppen geplaatst en de behuizing is van kunststof. Deze materiaalkeuze is overigens zeer begrijpelijk gezien de adviesprijs. Aan de zijkant vind je onder meer de volumeknoppen.

Samsung Galaxy J2 Pro (2018) specificaties

Onder de motorkap wordt de Samsung Galaxy J2 Pro (2018) aangedreven door een quad-core processor. De vier kernen behalen hierbij maximale snelheden van 1.4 GHz. Zodoende is hij gezien zijn prijsklasse redelijk rap. De processor krijgt ondersteuning van 1.5 GB werkgeheugen en 16 GB opslag, wat overigens uitbreidbaar is met een SD-kaart. Hij draait op Android 7 Nougat, de voorlaatste versie dus. Aan de achterzijde is een 8 megapixelhoofdcamera geplaatst welke wordt bijgestaan door een LED-flitser. De selfie-camera heeft een 5 megapixelresolutie. De accucapaciteit bedraagt 2600 mAh. Gelet op de schermgrootte en processor moet hij het dus met gemak een dag uithoduen. Als kers op de taart kun je twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken: hij beschikt namelijk over dual-sim.

Of, en wanneer de Samsung Galaxy J2 Pro (2018) naar Nederland komt is nog niet bekend. Mochten we meer horen, lees je het als eerst bij ons.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie