Samsung Galaxy Folder 2 officieel onthuld

Samsung Galaxy Folder 2 officieel onthuld

We zagen hem de afgelopen weken al verschillende keren voorbij komen: de Samsung Galaxy Folder 2, een smartphone die het ouderwetse clamshell design combineert met moderne specificaties.  Het toestel is in China officieel gepresenteerd. Of en wanneer hij naar Europa komt is niet bekend. Er is op het moment ook geen informatie beschikbaar over de adviesprijs.

De nodige weken horen en lezen we vrijwel wekelijks over de Samsung Galaxy Folder 2. Zo verscheen het toestel bij de Chinese test- en keuringsinstantie TENAA, zagen we promotiemateriaal van de telefoon voorbijkomen en verschenen er afgelopen week nog kwalitatief goede foto’s op internet. Het design komt dus niet als een grote verrassing.

Met de Samsung Galaxy Folder 2 lijkt Samsung een nostalgische trip naar het verleden te willen maken. Het is namelijk al zo’n vijftien jaar geleden dat we met klaptelefoons of clamshells rondliepen. In wat oudere series zie je dergelijke telefoons nog regelmatig voorbijkomen, wellicht om het dramatische effect van een scène te versterken. Wie weet gaan we deze ouderwetse telefoons straks weer in het straatbeeld door de komst van de Galaxy Folder 2.

Samsung Galaxy Folder 2

Specificaties Samsung Galaxy Folder 2 (SM-G1600)

Het geruchtencircuit bleek het bij het juiste eind te hebben toen de specificaties van de Samsung Galaxy Folder 2 uitlekten. Toch zetten we de belangrijkste specs hier nogmaals voor je op een rij.

De Galaxy Folder 2 heeft een 3.8 inch TFT LCD-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels (WVGA). Onder de motorkap vinden we een 1.4GHz snelle quad-core processor, al laat Samsung in het midden wie de chipfabrikant is. Verder heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker 2GB aan werkgeheugen en 16GB intern geheugen onder de kap geplaatst. Daarvan houd je 10.5GB over voor eigen gebruik. Over een gebrek aan opslagcapaciteit hoef je je geen zorgen te maken: met een microSD-kaart kun je het geheugen uitbreiden tot 128GB. Tevens biedt het toestel ondersteuning aan twee simkaarten.

De primaire camera heeft een resolutie van 8 megapixels en is voorzien van autofocus en LED-flitser. De hoogst haalbare videokwaliteit is 1080p (Full HD) met een frameratesnelheid van 30 fps.  Voorop heeft Samsung een 5 megapixel selfiecamera geplaatst. Beide camera’s hebben een diafragma van f/1.9.

Wat betreft connectiviteit beschikt de Samsung Galaxy Folder 2 over single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth v4.2 (LE), GPS, microUSB 2.0 een 4G-module, waarmee je overigens geen verbinding kunt maken met de Nederlandse 4G-netwerken. De accu heeft een capaciteit van 1950 mAh en zou tot 318 uur stand-by moeten kunnen staan als hij volledig is opgeladen. De klaptelefoon komt met Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen Samsungs Android-skin TouchWiz UI.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd heeft Samsung op dit moment nog geen verkoopprijs van de Samsung Galaxy Folder 2 bekend gemaakt. Het toestel verschijnt allereerst in China. Of en wanneer de Zuid-Koreaanse smartphonemaker het toestel internationaal uitbrengt, laat het bedrijf in het midden.

Samsung Galaxy Folder 2

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
ginger schreef op 30 mei 2017 om 12:16

Taal in het Nederlands ??????

Kan dat ook

Meepraten? Geef hieronder je reactie