Samsung Galaxy A90 specificaties gelekt

Samsung Galaxy A90 specificaties gelekt

De nieuwe Samsung Galaxy A lijn wordt binnenkort uitgebreid met de Samsung Galaxy A90. De eerste beelden van de aantrekkelijke Samsung telefoon zijn al gelekt en nu ook de belangrijkste specificaties. Het belooft een krachtige budget camera telefoon te worden.

Volgens nieuwe informatie uit China komt, zal de Galaxy A90 worden aangedreven door Snapdragon 7150 processor. Dit is de opvolger van de Snapdragon 710. Het nieuwe toestel krijgt een enorm 6,7-inch Full HD+ OLED beeldscherm. De selfie camera’s schuiven uit de behuizing en de hoofdcamera van het toestel heeft wel 48 megapixels. In sommige markten wordt de A90 als Samsung Galaxy A80 verkocht.

Samsung Galaxy A90

Samsung Galaxy A90

De aankomende Samsung Galaxy A90 belooft een hippe smartphone te worden die tegen het premium segment aan schurkt. De krachtige smartphone is voorzien van een mega groot AMOLED beeldscherm met slankere randen dan alle andere Samsung Galaxy telefoons. De reden daarvan is dat de selfie camera niet in de bovenste bezel is verwerkt. Die komt uit de behuizing zetten wanneer je een selfie foto maakt. Je kunt dit systeem zien op de prachtige renders door Waqer Khan. De nieuwe Galaxy A lijn is in tegenstelling tot de jaren daarvoor niet waterdicht. De laatste Samsung Galaxy A met een waterdichte behuizing was de Samsung Galaxy A8 2018.

Specs Samsung Galaxy A90

Net zoals de Samsung Galaxy A40 en Samsung Galaxy A50 krijgt het nieuwe toestel uitstekende specificaties tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel we de prijs niet weten van de Samsung Galaxy A90, zijn de specs inmiddels wel bekend.

De Samsung Galaxy A90 wordt geleverd met een schuif systeem. In dit schuifsysteem zitten alle camera’s verwerkt. De drievoudige camera bestaand uit een 48 megapixel camera met 8 megapixel telelens en Time of Flight camera. Door een speciaal systeem draaien de camera’s naar voren als je ze naar boven schuift. Op deze manier is de drievoudige hoofdcamera tevens selfie camera. De Galaxy belooft dan ook de beste selfie camera telefoon in zijn segment te worden.

De aankomende mid-range Samsung meet 76,5 x 165,0 x 9,0 mm en weegt 219 gram. De smartphone wordt aangedreven door de snelle Snapdragon 7150 processor van Qualcomm en we verwachten daar 6 GB werkgeheugen op meer bij. Aan opslagruimte zal je niet snel tekort komen. De snelle Galaxy telefoon heeft een flinke 3.700 mAh batterij met 25W snel oplaad techniek.

Op 10 april heeft Samsung een evenement gepland waar de tweede golf van Galaxy A-smartphones naar verwachting wordt aangekondigd. Hopelijk zien we daar de Samsung Galaxy A90 verschijnen. Wanneer de Galaxy in Nederland beschikbaar is, dat is nog niet duidelijk. Vanaf het moment dat de telefoon beschikbaar is, dan kun je hier het beste Samsung Galaxy A90 abonnement vergelijken.

Bron: Twitter

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie