Samsung en LG strijden om eerste 5G smartphone

Samsung en LG strijden om eerste 5G smartphone

Naast de strijd voor de eerste vouwbare smartphone woedt er ook een strijd voor de eerste 5G smartphone. Een strijd die lijkt te gaan tussen Samsung en LG. Maar we kunnen Huawei en Motorola natuurlijk niet uitsluiten.

Motorola presenteerde de afgelopen maand de eerste 5G compatible smartphone, de Motorola Moto Z3. Het toestel is via een 5G mod om te toveren tot download monster. Samsung en LG wedijveren om de titel van ’s werelds eerste 5G telefoon. Dat doen ze in samenwerking met verschillende wereldwijde mobiele providers. Ook in Nederland verwachten we dat 5G hot wordt. Nadat er in ons land nieuwe frequenties voor 5G worden geveild in 2019, zullen de eerste 5G netwerken al in 2020 operationeel worden. Waarom is 5G nou zo belangrijk? KPN zegt hierop het volgende:

Waar 4G mensen verbindt, zal 5G de hele samenleving gaan verbinden. Het is daarom heel belangrijk dat we samen met klanten en technologie partners gaan onderzoeken hoe 5G bedrijfsprocessen kan optimaliseren en de klantervaring kan verbeteren,” aldus KPN directeur Product Management Zakelijke Markt, Jacob Groote. De provider verwacht dat 5G een ecosysteem wordt waaraan veel industrieën, bedrijfstakken en gebieden van zullen profiteren.

Samsung en LG strijden voor eerste 5G smartphone

In de wereldwijde informatie- en communicatietechnologie industrie is er een felle race gaande voor de commerciële uitrol van de vijfde generatie van mobiele netwerken, 5G. Het nieuwe netwerk moet razend snelle dataoverdracht mogelijk maken waardoor er hele nieuwe producten en diensten kunnen ontstaan. Die datasnelheid is bijvoorbeeld nodig voor auto’s zonder bestuurder of drones die jouw pakketje afleveren. Alle providers in de wereld zijn bezig met de ontwikkeling van de vijfde generatie netwerk en ook in Nederland zijn de providers druk doende. In Zuid Korea strijden Samsung en LG om de eer van eerste 5G smartphone.

De baas van Samsung Electronics, Koh Dong-jin heeft al belooft om de eerste 5G telefoon in maart 2019 te presenteren. Niet lang na die belofte kondigde LG Electronics een samenwerking aan met de Amerikaanse provider Sprint voor de eerste 5G LG telefoon in de Amerikaanse markt. Het tweetal werkt samen om de eerste 5G smartphone in Amerika te presenteren in de eerste helft van 2019. De belofte hierbij is een gewaagde:

Sprint-klanten zullen de eersten ter wereld zijn die de ongelooflijke snelheid, betrouwbaarheid en mobiliteit van 5G ervaren op dit innovatieve toestel dat is gebouwd voor het eerste mobiele 5G-netwerk van het land wanneer het in de eerste helft van volgend jaar wordt gelanceerd

Samsung brengt een geheel nieuwe model voor 5G

Terwijl LG’s eerste 5G smartphone heel goed het LG G vlaggenschip voor 2019 kan zijn, brengt Samsung een volledig nieuwe smartphone lijn uit.

Samsung baas Koh heeft namelijk uitgelegd dat de aankomende Samsung Galaxy S10 vlaggenschepen voor de massa zijn en geen 5G ondersteunen. Voor de massa is 4G al snel zat en als je bedenkt dat de huidige Galaxy S generatie al snelheden van 1,2 Gbps aan terwijl onze netwerken maximaal 450 Mbps bieden is daar ook geen enkel probleem. Koh verklapt dat Samsung een nieuw model zal introduceren voor 5G.

Het is ook nog onduidelijk welke LG telefoon 5G zal ondersteunen in 2019. Tegen de Koraanse krant The Investor zegt een LG medewerker hierover “Het is moeilijk te voorspellen welk model de 5G-telefoon zou zijn, aangezien de herstructurering van de productportfolio aan de gang is.

Welke fabrikant is de eerste? Is het Samsung, LG of gaat Huawei als lachende derde er met de eer vandoor?

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie