Samsung CEO bevestigt komst vouwbare smartphone in 2018

Samsung CEO bevestigt komst vouwbare smartphone in 2018

Er woedt een fikse strijd tussen Huawei en Samsung om de eer van de eerste fabrikant met een vouwbare smartphone. Eerder verwachtte Samsung dat de Galaxy F pas in 2019 zou komen. Maar nu blijkt dat de eerste vouwbare Samsung Galaxy in 2018 word gelanceerd.

In een interview heeft de CEO van Samsung’s mobiele divisie, DJ Koh, bevestigd dat de Koreaanse fabrikant de eerste opvouwbare Galaxy dit jaar nog wil introduceren. Het schijnt dat de onderneming eerst heeft onderzocht of er überhaupt vraag naar een dergelijke smartphone was. Uit dat onderzoek bleek wel degelijk vraag naar een opvouwbare smartphone en daarom wil de fabrikant alsnog voortmaken. Eerdere berichten hadden het namelijk over een lancering in 2019.

Dit jaar nog een vouwbare Samsung Galaxy

Het nieuws van Koh duist in tegen eerdere verklaringen. Daaruit bleek dat Samsung de opvouwbare Galaxy pas volgend jaar zou introduceren. Wellicht heeft de bekendmaking van Huawei’s plannen voor een vouwbare Huawei telefoon hier iets mee te maken. Het is in ieder geval goed nieuws. De eerste opvouwbare smartphone in de wereld werd vorig jaar al geïntroduceerd met de ZTE Axon M. Dit toestel heeft echter twee 5,2 inch beeldschermen die samen tot een 6,7 inch beeldscherm met onderbreking vouwen. De nieuwe opvouwbare telefoons van Huawei en Samsung krijgen vermoedelijk een enkele opvouwbaar OLED beeldscherm.

Verwachte specificaties Samsung Galaxy F

De eerste geruchten over een vouwbare Galaxy telefoon repte over Galaxy X. Sinds kort is men ervan overtuigd dat Samsung de nieuwe generatie als Galaxy F (foldable) introduceert.

Koh zelf heeft niets los gelaten over de specificaties van het vouwbare apparaat. Hij zei alleen wel dat het toestel wellicht tijdens het Samsung Developers Conference 2018 kan worden gelanceerd. Die bijeenkomst staat in de planning voor 7 en 8 november in San Francisco. Hiermee krijgen we ook een belangrijke hint over de specificaties. Want in November is er nog geen nieuwe Exynos of Snapdragon processor. De krachtbron van de vouwbare Galaxy F zal dan ook zeer waarschijnlijk de Exynos 9810 processor zijn en de Snapdragon 845 in de Amerikaanse en Chinese markt. De voornaamste specificaties zullen dan ook overeenkomen met die van de Samsung Galaxy Note 9.

Zal het Samsung lukken om de Samsung Galaxy F te lanceren voordat de directe concurrentie de eerste vouwbare Huawei telefoon presenteert?

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie