Samsung Bixby knop zelf in te stellen

Samsung Bixby knop zelf in te stellen

Al geruime tijd wordt er gesproken over de nieuwe Bixby knop die Samsung heeft toegevoegd aan de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De knop is feitelijk de slimme assistent van de smartphone. Door middel van spraak kun je de high-end smartphone bepaalde acties laten uitvoeren of op zoek laten gaan naar relevante informatie. Deze zelfde Bixby knop kun je echter ook zelf instellen.

Geruchten

Al langer gingen de geruchten rond dat de Bixby knop wellicht ook anders in te stellen was. Tot op de dag van vandaag was hier echter nog geen duidelijkheid in gekomen. Inmiddels zijn er al wat werkende modellen in winkels te vinden en Youtuber Dylan Bertwell heeft zijn kans gegrepen om te kijken of hij deze knop anders kon instellen. Wij kunnen dus nu met zekerheid zeggen dat deze knop dus daadwerkelijk in te stellen is om bijvoorbeeld razendsnel een applicatie te openen.

Stappenplan

Ondanks dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ nog niet leverbaar zijn kun je het onderstaande alvast noteren. Een mooie hack die verder niets beschadigt of bepaalde functies ongewenst uitschakelt.

  1. Download en installeer de applicatie All in One Gestures. Deze kan makkelijk in Google Play gevonden worden.
  2. De applicatie zal vragen om toegang te krijgen tot bepaalde zaken. Geef hiervoor jouw akkoord.
  3. Als je eenmaal in de applicatie zit moet je naar links scrollen naar de sectie ‘Hard Keys’. Ontgrendel deze functie. Onder in het scherm verschijnt dan een bericht. Klik hier op.
  4. Je wordt nu doorgestuurd naar het scherm voor toegankelijkheid binnen de standaard instellingen van de smartphone.
  5. Scroll door naar ‘Services’ en zoek naar de applicatie All in One Gestures. Zorg ervoor dat deze geactiveerd wordt.
  6. Ga terug naar de ‘Hard Keys’ sectie binnen de applicatie All in One Gestures en klik op de menuknop rechtsboven in het scherm (de drie puntjes).
  7. Hier kom je ‘Custom Keys’tegen. Klik hier op en er zal gevraagd worden of je een ‘Custom Key’ wil toevoegen.
  8. Als je dit ziet moet je op de Bixby knop drukken en het nummer 1082 verschijnt in jouw scherm. Klik op de terugknop en ga terug naar ‘Hard Keys’.
  9. Er moet nu een ‘Key Code’ veld staan, waarbij code 1082 dus voor de Bixby knop staat.
  10. Klik hier op en kies de actie of applicatie die je met deze bewuste knop wil laten doen.

Je bent klaar! Uiteraard kun jij binnen deze applicatie altijd weer wijzigingen aanbrengen aan de Bixby knop.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie