Samenwerking BlackBerry en TCL eindigt 31 aug 2020

Samenwerking BlackBerry en TCL eindigt 31 aug 2020

BlackBerry was jarenlang het merk voor zakelijke gebruikers tot de komst van de smartphones. Toen ging het merk ten onder. TLC heeft BlackBerry nieuw leven in geblazen in 2016. Vanaf komende 31 augustus eindigt de samenwerking tussen de twee merken.

BlackBarry heeft aangekondigd dat de samenwerking tussen TCL en BlackBerry per 31 augustus 2020 eindigt. Er zullen geen Android BlackBerry telefoons meer gemaakt worden door de fabrikant uit China. De huidige smartphones worden nog wel ondersteunt door TCL.

Einde BlackBerry en TCL samenwerking

TCL is de fabrikant achter de merken BlackBerry en Alcatel. Vanaf 31 augustus eindigt de samenwerking tussen de Chinese fabrikant en BlackBerry. Hiermee komt ook een einde aan de QWERTY Android telefoons zoals de BlackBerry KEY2. Huidige klanten met een KEY2 of KEYone telefoon hoeven zich geen zorgen te maken. Want TCL blijft klantenservice verlenen en ook de garanties tot en met 31 augustus 2022 blijven gehandhaafd.

Het BlackBerry-TCL samenwerking begon 2016. De eerste reeks Android telefoon van het legendarische zakelijke merk zijn de DTEK50, DTEK60 en BlackBerry Keyone. De hardware kwam van TCL maar de ultra veilige software was van BlackBerry. Het merk blijft bestaan, maar voorlopig niet meer in smartphoneland. BlackBerry biedt veilige bedrijfsoplossingen en is eigenaar van QNX. QNX is een besturingssysteem voor automotive toepassingen.

Eigen TCL telefoons

Recent is TCL begonnen met de lancering van smartphones onder haar eigen naam. Tijdens CES 2020 zagen we de TCL 10 5G. Een budget smartphone met 5G ondersteuning. Het merk heeft zelfs een vouwbare telefoon. Onder de naam Alcatel presenteert de fabrikant jaarlijks verschillende telefoons. Deze licentie loopt nog tot het einde van einde van 2024. Het merk Alcatel-Lucent is eigendom van Nokia.

TCL 10 5G

BlackBerry kopen

Wil je nog een BlackBerry telefoon met QWERTY toetsenbord kopen? Dan heb je nu nog keuze uit de KEY2 LE en de iets duurdere KEY2. Beide telefoons zijn ongeveer even groot. Ze hebben een 4,5 inch beeldscherm met daar onder een handig toetsenbord met 32 toetsen. In de spatie zit de vingerafdrukscanner waarmee je de smartphone veilig ontgrendeld. Zowel de basis KEY2 als de LE hebben twee hoofdcamera’s waarmee je prachtige foto’s maakt.

Je koopt de BlackBerry KEY2 LE voor 414 euro en zijn duurdere broer kost 544 euro.

Bron: BB

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie