Robin Mobile abonnement omzeilt BKR registratie

Robin Mobile abonnement omzeilt BKR registratie

Robin Mobile waarschuwt Nederland voor de gevolgen van een BKR registratie. Ruim 55% van de Nederlands denkt dat hun financiële situatie niet van invloed is op het afsluiten van een nieuwe mobiel abonnement. Niets is minder waar, providers controleren kredietwaardigheid. Het nieuwste abonnement van deze provider biedt uitkomst.

Uit een onderzoek, in opdracht van Robin Mobile, blijkt dat bijna 70% van de Nederlanders niet bewust is van de gevolgen van een negatieve registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). In het onderzoek door Multiscope meent circa 55% van de Nederlanders dat de financiële situatie geen invloed heeft bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Helaas is niets minder waar, want veel providers controleren de kredietwaardigheid van hun aanstaande klanten. Robin Mobile heeft hierop iets gevonden. We kennen de jonge provider van inventieve abonnementen zoals het Pokémon abonnement. De provider heeft een abonnement ontwikkeld waarbij abonnee´s vooraf betalen en niet buiten de bundel kunnen bellen, smsen of internetten. Op die manier omzeilt de provider de BKR registratie en maakt zijn naam als beschermer van de ´armen´ waar.

Financiële situatie beïnvloed telefoonabonnement

Veel mensen weten niet dat providers hun kredietwaardigheid controleren bij het afsluiten van een telefoonabonnement bij het BKR of Preventel. Hiermee controleert een provider of de toekomstige abonnee het abonnement in de toekomst ook nog kan betalen. De financiële situatie van iemand heeft dus wel degelijk invloed op het afsluiten van een telefoonabonnement.

BKR registratie

Tegenwoordig is de BKR registratie nog actueler geworden. Want iedereen die nu kiest voor een mobiel abonnement met een smartphone van een waarde van € 250,- of meer, krijgt een extra registratie bij het BKR. Een smartphone van € 250,- of meer wordt sinds kort gezien als koop op afbetaling. Als gevolg van dit besluit zijn er geen ‘gratis’ telefoons meer bij telefoonabonnementen.

Registratie heeft grote gevolgen

De BKR registratie betekent voor een groot aantal mensen, dat zij geen abonnement meer kunnen afsluiten in de toekomst. Een bijeffect met grote gevolgen blijkt uit het persbericht van Robin Mobile. Volgens Catelijne Akkermans, voorzitter van coöperatie Eropaf! & Co, is het belang van een telefoon tegenwoordig erg groot. Zonder mobiel is het lastig om contact te leggen en mensen kunnen zich uitgesloten van de maatschappij voelen.

Veel huishoudens met schulden

In Nederland kampt 20% van de huishoudens met problematische of risicovolle schulden en zijn er circa 800.000 personen die een negatieve registratie hebben bij het BKR. Deze groepen zullen in de toekomst moeite hebben bij het afsluiten of verlengen van een telefoonabonnement.

Robin Mobile voorziet in een basis behoefte

In het onderzoek in opdracht van Robin Mobile geeft een meerderheid aan dat mensen in de schuldsanering ook recht hebben op een mobiel abonnement. Er is natuurlijk niemand die mensen wil uitsluiten van de maatschappij.

Robin Mobile meent dat de mobiele telefoon een basis behoefte is. De jonge provider heeft daarom een uniek maandabonnement ontwikkeld waarbij klanten vooraf betalen. In het persbericht legt Dinesh Persad, Marketing & Sales bij Robin Mobile, het als volgt uit: “Mensen hebben hun mobiele telefoon allang niet meer alleen om te bellen. Steeds vaker wordt de mobiele telefoon gebruikt om sociale contacten te onderhouden, toegang te krijgen tot informatie, en ook dienstverlening vindt steeds vaker digitaal plaats – onder andere bij overheidsinstanties. Wij vinden een mobiele telefoon een basisbehoefte. Daarom hebben wij onze unieke maandabonnementen ontwikkeld. Doordat klanten vooraf betalen, hoeven we geen kredietcheck uit te voeren. Verbruik buiten de bundel is niet mogelijk, dus krijgen klanten nooit een extra rekening achteraf en komen ze aan het eind van de maand nooit voor verrassingen te staan. Daarnaast hebben we speciale aanmeldmogelijkheden voor budgetbeheerders en bewindvoerders van mensen in de schuldsanering. Zo profiteert ook deze doelgroep van Sim Only-abonnementen tegen een aantrekkelijke prijs per maand.

Bekijk het laatste nieuws over Robin Mobile:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie