De beste premium smartphones van H1 2019

De beste premium smartphones van H1 2019

In de eerste helft van 2019 heeft bijna elke smartphone fabrikant haar nieuwste vlaggenschip gepresenteerd. Welke is de beste en welke is het goedkoopst? We zetten de premium telefoons van H1 2019 even op een rij.

De grootste smartphone fabrikant van de wereld trapte die jaar af met een zeer uitgebreide premium smartphone lijn. De Samsung Galaxy S10 is er in meer modellen dan ooit, heeft meer camera’s en meer geheugen. Huawei presenteerde ook meer camera’s dan vorig jaar en ook Xiaomi, LG en Sony volgden de trend voor meer camera’s. De meeste lanceringen voor het eerste deel van 2019 zijn al geweest. We verwachten alleen nog twee OnePlus 7 vlaggenschepen en de Honor 20 Pro. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Dan zijn dit de laatste premium modellen.

Premium telefoons van 2019 op een rij

Samsung Galaxy S10E
Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10 Plus
Huawei P30
Huawei P30 Pro
Xiaomi Mi 9
Sony Xperia 1
LG G8 ThinQ
OnePlus 7
OnePlus 7 Pro
Honor 20 Pro

Samsung Galaxy S10 lijn

De beste camera telefoon en meest veelzijdige premium smartphone van H1 2019 is de Samsung Galaxy S10. De luxe smartphone is beschikbaar in een budget model de S10E, het basis model en de meer premium Samsung Galaxy S10 Plus. Je koopt het toestel op dit moment voor 554 euro (Galaxy S10E) tot wel 1199 euro voor de 12 GB / 1 TB versie van de Samsung Galaxy S10 Plus.

De Samsung Galaxy S10E is voorzien van een groot 5,8 inch beeldscherm. In dit scherm vind je de verbeterde selfie camera. Het mooie AMOLED beeldscherm is kaarsrecht. Aan de achterkant vind je de dual hoofdcamera’s. Een 12 megapixel primaire lens met dubbele diafragma bijgestaan door een breedhoek camera. De Galaxy S10E wordt aangedreven door de Exynos 9820 processor en heeft 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Je kunt de Samsung Galaxy S10E kopen in allerlei gave kleuren.

 

Samsung Galaxy S10 en S10 Plus

De basis Galaxy S10 heeft een prachtig 6,1 inch AMOLED beeldscherm dat zich om de behuizing heen lijkt te vouwen. In het scherm ligt ook de verbeterde 10 megapixel selfie camera. De achterkant van deze premium telefoon heeft wel drie hoofdcamera’s. Het drietal bestaat uit twee 12 megapixel lenzen en een 16 megapixel breedhoek camera. De krachtbron is de snelle Exynos 9820. Deze telefoon kun je kopen met 6 GB en 128 GB opslag of 8 GB werkgeheugen met 512 GB opslagruimte. De schitterende behuizing is waterdicht en het toestel ondersteunt reverse Qi draadloos opladen. Dit is een slimme oplaad techniek waardoor je andere apparaten draadloos kunt opladen.

Samsung Galaxy S10 Plus

De krachtige Samsung Galaxy S10 Plus is voorzien van een groot 6,4 inch super AMOLED beeldscherm achter sterk Gorilla Glass 6. In het scherm is een uitsparing gemaakt voor de dubbele selfie camera’s. Deze smartphone heeft een 10 megapixel selfie camera en tweede 8 megapixel breedhoek camera. Binnen de premium behuizing vind je dan ook een flinke 4.100 mAh accu. De krachtbron is gelijk aan zijn kleinere broertjes, de Exynos 9820. Je krijgt daarbij 8 GB aan werkgeheugen tot 12 GB werkgeheugen.

Huawei P30 lijn

Een maand na de lancering van de Samsung Galaxy S10 wist Huawei de aandacht op zich te vestigen met de lancering van de Huawei P30 lijn. De premium smartphone lijn bestaat uit twee krachtige camera telefoons. Het basis model wordt aangedreven door de snelle Kirin 980 processor met 6 GB werkgeheugen. Een groot 6,1 inch OLED beeldscherm neemt de volledige voorkant in. In de druppelvormige notch ligt een 24 megapixel selfie camera. De Huawei P30 blinkt uit met de drievoudige Leica hoofdcamera. Het drietal bestaat uit een 40 megapixel lens met 16 megapixel breedhoek lens en 8 megapixel telelens. Dankzij slimme zoom techniek kun je tot 30 keer inzoomen. Een 3650 mAh accu voorzien dit toestel van stroom en ondersteunt fast Charge.

Huawei P30 Pro camera telefoon

Het topmodel binnen deze premium lijn is de Huawei P30 Pro. Dit toestel herschrijft de geschiedenis van camera telefoon. Met de viervoudige hoofdcamera gemaakt door Leica kun je tot wel 10x optisch inzoomen en situaties tot wel 50x dichterbij halen. Een onwerkelijke zoom voor een smartphone. Het premium vlaggenschip is uitgerust met een prachtig 6,47 inch OLED beeldscherm dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Achter het beeldscherm ligt de vingerafdrukscanner.

Aan de achterkant van dit toestel vind je wel vier camera’s verdeeld in twee cameraheuvels. De Huawei P30 Pro beschikt over een 40 megapixel camera met 20 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel periscope camera en Time of Flight sensor voor 3D en diepte. Het viertal verzorgt werkelijk prachtige foto’s. Er is geen telefoon die meer kan inzoomen of betere foto’s maakt in donkere ruimtes.

Huawei P30 Pro goedkoopste abonnement

De krachtbron van de premium Huawei P30 Pro is de Kirin 980 processor van Huawei met 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB aan opslagruimte. Een mega 4.200 mAh accu levert stroom en is dankzij de 44W Fast Charge in een half uurtje weer voor 70 procent gevuld.

Goedkoopste premium telefoon

De Xiaomi Mi 9 is een volwaardige premium telefoon met een mid-range prijs. Het nieuwste vlaggenschip van Xiaomi is rijk uitgerust en zelfs goedkoper dan de OnePlus 7. De luxe telefoon heeft een groot 6,4 inch OLED beeldscherm met druppelvormige notch. Achter het scherm ligt de vingerafdrukscanner waardoor de achterkant een nog strakker ontwerp heeft. Daar vind je de drievoudige hoofdcamera’s. Dit drietal bestaat uit een flinke 48 megapixel camera met 16 megapixel breedhoek camera en 12 megapixel telelens. De onafhankelijke camera testers van DxO Mark waarderen dit drietal en rekenen deze camera telefoon tot de top 10 van camera telefoons.

De krachtbron van de Xiaomi Mi 9 is de luxe Snapdragon 855 processor van Qualcomm. Je krijgt daarbij 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB tot 128 GB aan opslagruimte. Het vlaggenschip is voorzien van een 3300 mAh accu. De Xiaomi Mi 9 is al beschikbaar voor 449 euro en dat is bijna de helft van een premium telefoon.

Sony Xperia 1

Zelfs Sony ding dit jaar mee in de drievoudige camera trend. Het nieuwe Sony Xperia 1 vlaggenschip is voorzien van een mega lang 6,5 inch OLED beeldscherm. Het is een langwerpig scherm met extra hoge beeldverhouding gemaakt voor films en het spelen van games. Dit toestel is voorzien van drie krachtige hoofdcamera’s. In de ovale cameraheuvel vind je namelijk drie 12 megapixel lenzen. Een telelens, primaire en breedhoek lens. Als krachtbron vind je de Snapdragon 855 processor van Qualcomm. Daarnaast vind je 6 GB aan werkgeheugen met 64 tot 128 GB opslagruimte. De Japanse telefoon beschikt over een waterdichte behuizing.

Sony Xperia 1 Abonnement

LG G8 ThinQ

De LG G8 ThinQ gaat verder waar de LG V40 ThinQ was gebleven. Het nieuwe vlaggenschip van LG heeft een prachtig mooi 6,1 inch OLED beeldscherm. In de notch van dit scherm tref je twee selfie camera’s. Binnen de robuuste behuizing ligt de snelle Snapdragon 855 processor van Qualcomm samen met 6 GB werkgeheugen. Er is 128 GB aan opslagruimte beschikbaar. Net zoals eerdere LG telefoons kan ook de LG G8 ThinQ tegen water en een stootje. De telefoon is IP68 gecertificeerd en voldoet aan de MIL STD 810G eisen. Aan de achterkant tref je ook een drievoudige hoofdcamera. Het drietal bestaat uit een 12 megapixel f/1.5 camera samen met 16 megapixel breedhoek camera en 12 megapixel telelens.

Helaas is deze telefoon nog niet beschikbaar in Nederland.

LG-G8s-ThinQ-Range

Aankomende budget vlaggenschepen

Voordat je een dure Huawei, Apple of Samsung telefoon koopt kun je nog even wachten voor de OnePlus 7 Pro. Want op 14 mei wordt de nieuwe ‘flagshipkiller’ van OnePlus gepresenteerd. Dit jaar zal het niet lang duren voordat je hier het goedkoopste OnePLus 7 Pro abonnement kan vergelijken. De Chinese fabrikant heeft namelijk een leveringsdeal gesloten met Belsimpel. We verwachten niet een maar twee modellen, de OnePlus 7 met twee hoofdcamera’s en de luxere OnePLus 7 Pro met wel drie hoofdcamera’s. Beide toestellen zijn groot. Het basis model is uitgerust met een 6,4 inch OLED beeldscherm terwijl de Pro zelfs een 6,7 inch beeldscherm krijgt.

OnePlus 7 abonnement

De krachtbron is de snelle Snapdragon 855 processor met 6 GB tot 12 GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er 128 GB tot 512 GB aan opslagruimte beschikbaar. Aan de achterkant vind je bij de basis versie een 48 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel telelens. De OnePlus 7 Pro krijgt een 48 megapixel camera inclusief 16 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens. Opnieuw belooft de OnePlus een uitstekende camera telefoon te worden. De prijs is vermoedelijk vergelijkbaar met de vanaf prijs van de OnePlus 6T.

We verwachten nog een budget telefoon, de Honor 20 Pro. Dit moet de budget versie van de Huawei P30 Pro worden. De krachtbron is de snelle Kirin 980 processor met lekker veel werkgeheugen. Daarnaast krijgt het toestel een prachtig beeldscherm met selfie camera in het scherm. Aan de achterkant van deze telefoon verwachten we vier krachtige camera’s. De prijs ligt waarschijnlijk op dezelfde hoogte als de prijs voor de OnePlus 7.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie