Porsche Design Huawei Mate RS met nr 1 camera’s

Porsche Design Huawei Mate RS met nr 1 camera’s

De geruchtenmolen rond een nieuwe samenwerking tussen Huawei en Porsche Design draaide afgelopen maanden op volle toeren. Gisteren zagen wij dan eindelijk het resultaat. Huawei presenteerde de goed geheim gebleven Porsche Design Huawei Mate RS. Een luxe smartphone met de nummer één camera setup volgens DxO Mark.

Terwijl de Huawei P20 Pro een upgrade is van de Huawei P20, is de Porsche Design Huawei Mate een upgrade van de Huawei P20 Pro. Het luxe vlaggenschip is echter een totaal andere smartphone geworden. Het ontwerp van de Porsche Design heeft zelfs iets weg van de Samsung Galaxy S9 dankzij het 6 inch AMOLED QHD beeldscherm met edge. Het camera duo is ditmaal in het midden geplaatst en de achterkant is vorm gegeven door Porsche Design zelf. Het indrukwekkende vlaggenschip is vanaf begin mei te koop.

Porsche Design Huawei Mate RS front back

De Porsche Design Huawei Mate RS

De Porsche Design Huawei Mate RS wijkt in grote lijnen af van de Huawei P20 Pro. De meeste specificaties zijn echter gelijk. Waarin het toestel afwijkt is het ontwerp en beeldscherm. De luxe smartphone in samenwerking met Porsche Design is voorzien van een groot 6 inch beeldscherm met AMOLED QHD beeldscherm. Tot vreugde van velen heeft dit beeldscherm geen inkeping (notch). De beeldverhouding is 18:9 en het beeldscherm lijkt zich om de telefoon te vouwen dankzij de edges aan weerszijde. Een ander opvallend verschil met de P20 modellen is de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Met een veeg over het beeldscherm ontgrendel je hiermee de luxe smartphone.

De luxe behuizing van het vlaggenschip is gemaakt van premium metaal en glas. Je kunt het toestel in de kleur zwart kopen en er is een rode versie. Dat model is echter exclusief bedoelt voor China. Gek genoeg heeft het vlaggenschip aan de achterkant ook een vingerafdrukscanner. Daar vind je meer verschillen. Zo ligt het indrukwekkende camera trio in het midden. In het midden tref je het Porsche Design logo. Binnen de Porsche Design Huawei Mate RS draait de Kirin 970 processor van Huawei zelf met 6 GB aan werkgeheugen. Er is keuze uit 256 GB aan opslag of 512 GB opslag.

Nummer 1 smartphone camera

Op het gebied van camera’s zijn de Huawei P20 Pro en de Porsche Design Huawei Mate RS gelijk. Beide beschikken over een indrukwekkende hoofdcamera setup van drie camera’s. Ook bij de Mate RS bestaat het drietal uit een 40 megapixel lens, 20 megapixel zwart/wit lens en een 8 megapixel telelens. De Porsche Design Huawei Mate RS biedt dezelfde functies als de triple camera’s van de Huawei P20 Pro. Denk daarbij aan 3x tot 10x zoom, super slimme AI functies en natuurlijk de veel besproken slow motion bij 960 fps.

Het luxe vlaggenschip heeft ook een luxe prijs. Je kunt het basis model met 256 GB opslagruimte nu in de pre order bestellen voor € 1.550. Het toestel met 512 GB kost zelfs 2.095 euro. Daarmee is het de duurste Huawei smartphone aller tijden.

Porsche Design Huawei Mate RS RED front back

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie