PAS OP, de smartphone die uit je vakantie shorts valt

PAS OP, de smartphone die uit je vakantie shorts valt

Het is vakantietijd en dat betekent natuurlijk veelvuldig op pad in je korte broek. Klimpartijen door de duinen naar het strand of struinen door zonnige dorpjes en stadjes in het buitenland. Natuurlijk zit je vertrouwde kameraad, de smartphone, netjes in je broekzak. Normaal gesproken weinig probleem natuurlijk. Maar als je wat meer beweegt, shorts draagt, vaker zit of opstaat en omringd bent door zakkenrollers. Dan zijn er wel wat zak(k)en waarop je moet letten.

Veel mannelijke smartphone gebruikers en genoeg vrouwelijke gebruikers stoppen de smartphone in hun broekzak. Dagelijks zitten dan ook er vele miljoenen smartphones uren lang ‘veilig’ opgeborgen in een broekzak. Maar hoe veilig zit je mobiele telefoon eigenlijk in de broekzak? Op vakantie draag je vaak broeken met kleine zakken en die zorgen ervoor dat je telefoon er zomaar uit kan vallen. Daarnaast is het op vakantie extra link om je smartphone in de broekzak te vervoeren. Drukke locaties zoals vliegvelden en treinstations zijn het terrein van geoefende zakkenrollers. Wanneer je een nieuwe broek koopt is het daarom wel zo slim om goed op de broekzak te letten. Welke broekzakken zijn er en wat doe je als je smartphone op vakantie toch uit je broekzak valt.

Broekzakken

Smartphone in je broekzak

Op vakantie is de kans dat je smartphone uit je broekzak valt veel groter. Je maakt namelijk veel meer kilometers met de benenwagen en draagt vaak andere broeken. Shorts hebben niet altijd de beste broekzak voor je smartphone. Daarnaast worden telefoons steeds groter. In de afgelopen jaren is de gemiddelde grootte van een smartphone beeldscherm flink gegroeid. Kortom LET OP je smartphone tijdens de vakantie.

Er zijn namelijk een groot aantal verschillende soorten broekzakken. Een duidelijk veiligheid verschil zie je al in een pantalon of spijkerbroek waarbij de eerste de opening aan de zijkant heeft en de laatste aan de bovenkant. Welke broekzakken zijn er en waar moet je op letten bij de keuze van je nieuwe broek? Wist je dat de Mode industrie zelfs broeken ontwikkelt die speciaal gemaakt worden voor de grotere telefoons?

Alternatieven voor smartphone in broekzak

Je kunt een gebroken beeldscherm eenvoudig voorkomen door de smartphone niet in je broekzak mee te nemen. Maar hoe dan?!

Wanneer je samen met je vriendin op pad gaat kun je natuurlijk je smartphone (stiekem) in haar tas stoppen. De meeste dames lopen met een flinke tas rond waar een extra smartphone echt niet in opvalt. Een andere veel gebruikte methode op vakantie is natuurlijk een rugzak. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je eenvoudig water meeneemt voor die bloed hete dagen. Wel zo slim. Er is nog een goed alternatief en dat is natuurlijk je smartphone op vakantie volledig verzekeren.

In ieder geval raden wij je wel aan om een back-up te maken van al je foto’s, informatie en contacten voor vakantie. Daarna kun je onbezorgd met je smartphone in je broekzak genieten van zon, zee en stand.

Hoe voorkom je een gebroken beeldscherm op vakantie

Een veel voorkomende ongeluk op vakantie is de vallende smartphone. Vaak gaat dat ongeluk gepaard met een gebroken beeldscherm. Er zijn enkele slimme manieren waarop je een gebroken beeldscherm kan voorkomen. Ten eerste hebben fabrikanten zoals Apple en Samsung zelf uitstekende beschermhoesjes voor je telefoon. Uiteraard kun je die ook op Bol.com vinden en via GSMWeb.nl. Er zijn steeds slimmere smartphonehoesjes beschikbaar. Ze zien er prachtig uit en zijn super handig.

Een andere mogelijkheid om je beeldscherm te beschermen (terwijl je die dure smartphone nog wel kunt showen) zijn beeldscherm beschermers, screenprotectors. Wees hier wel voorzichtig mee want je moet ze zeer voorzichtig op je beeldscherm plakken en zorgvuldig het lucht wegwrijven.

Mocht je beeldscherm al gebroken zijn, dan kom je voor de lastige vraag van vervangen of een nieuwe. Afhankelijk van je financiële positie en natuurlijk hoe ver je met je abonnement bent kiest je voor vervangen of een nieuw toestel. Voor het vervangen van een beeldscherm betaal je al snel zo’n 200 euro. Bedenk goed dat je voor dat geld ook een prima mid-range telefoon koopt zoals de Huawei Mate 10 Lite of de Samsung Galaxy J6.

Wij wensen je een fijne vakantie en dat je bij thuiskomst al die prachtige foto’s op een heel smartphone beeldscherm kunt terugzien.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie