Pantech lanceert nieuwe smartphone, de SKY IM-100

Pantech lanceert nieuwe smartphone, de SKY IM-100

Pantech ooit de derde smartphone fabrikant van Zuid-Korea lanceert op 30 juni eindelijk weer een smartphone, de SKY IM-100.
Dat meldt The Korea Herald vandaag. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lanceert voor het eerst na zijn overname weer een smartphone. Een oude concurrent van Samsung staat weer op.

Pantech

Pantech Vega S5Het bedrijf uit Zuid-Korea is opgericht in 1991 en is vooral actief op de Koreaanse smartphone markt, maar het had ook partners in de Verenigde Staten, Japan, China en Europa. Onderzoeksbureau Gartner plaatste de fabrikant in 2012 op de derde plek van de top smartphone fabrikanten in Zuid-Korea.
De Amerikaanse markt heeft kennis gemaakt met de telefoons van het bedrijf, Pantech produceerde voor de twee grootste mobiele providers, AT & T en Verizon.

Het bedrijf raakte in financiële problemen en het zo goed als failliete Pantech werd in 2015 opgekocht door een consortium geleidt door telefoonaccessoires fabrikant Solid. Het consortium was van plan om zich te focussen op het midden segment en de goedkope telefoons.

Pantech smartphones

In 2012 was PhoneArena nog super enthousiast over een Pantech smartphone, de Pantech Vega S5. Het toestel kreeg lovende woorden aangezien de 5-inch Vega S5 met ‘Zero Bezel’ compacter was dan de Samsung Galaxy SIII. De smartphone fabrikant haalde in 2013 zelfs de telegraaf toen het de smartphone met het grootste scherm onthulde. De Vega nr.6 beschikt over een 5,9-inch 1080p scherm. Tot die tijd was Samsung met de Galaxy Note de pionier van de grote schermen. Volgens de telegraaf werd de Vega nr. 6 een succes en dat leidde ertoe dat Samsung een nog groter toestel aankondigde.

Pantech Vega Nr6

Nieuwe Pantech SKY IM-100

De smartphone die we aan het eind van deze maand gaan zien heeft waarschijnlijk een 5,1-inch beeldscherm en draait op een Qualcomm Snapdragon 430 processor. Het toestel krijgt de naam SKY IM-100 en als besturingssysteem verwacht men Google Android 6.0 Marshmallow. Afgelopen mei is het toestel geregistreerd bij het Wireless Power consortium. We mogen aannemen dat draadloos opladen een van de mogelijkheden is. De prijs van de SKY IM-100 zal verwachting 300.000 won (ongeveer 228 euro) tot 400.000 won (ongeveer 304 euro) zijn. Het toestel zal de strijd wederom aangaan met het middensegment van Samsung.

SKY IM-100

Helaas is er weinig bekend over de SKY IM-100. Normaal gesproken zien de we ene na de andere lek op internet verschijnen. Misschien dat het merk uit beeld verdwenen is na de overname van Solid. Vorig jaar nog dacht men dat het merk de handdoek in de ring gooide.

Het is zeer waarschijnlijk dat wij in Nederland het toestel niet gaan zien.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie