Vergelijk alle Samsung Galaxy telefoons uit 2018

Vergelijk alle Samsung Galaxy telefoons uit 2018

Samsung is één van de beste merken als het gaat om smartphones. Jaarlijks verkoopt de Koreaanse fabrikant de meeste smartphones wereldwijd en dat is niet zonder reden. Daarnaast is de fabrikant ook nog leverancier van belangrijke onderdelen voor verschillende smartphone merken. Wist je bijvoorbeeld dat Samsung de naam is achter het schitterende beeldscherm van de iPhone XS? Kortom, genoeg reden om eens te bekijken wat Samsung dit jaar allemaal heeft gepresenteerd.

De Samsung telefoons van 2018 zijn stuk voor stuk voorzien van een schitterend Infinity beeldscherm met slanke randen. De meeste van de onderstaande toestellen hebben een prachtig AMOLED beeldscherm. Een AMOLED beeldscherm geeft kleuren nog mooier weer dan traditionele LCD beeldschermen. De processors die Samsung gebruikt zijn vaak gemaakt door de fabrikant zelf. Voor de budget telefoons maakt Samsung soms ook gebruik van de premium processors van Qualcomm. De smartphone camera heeft in 2018 een grote ontwikkeling meegemaakt en dat is vooral te zien in de telefoons uit het middensegment van dit jaar.

Nieuwsgierig naar de concurrentie? Hier check je alle:

Samsung Galaxy A9

Premium Samsung telefoons

Ieder jaar presenteert Samsung haar vlaggenschepen op twee momenten. Aan het begin van ieder jaar worden twee Galaxy S modellen gepresenteerd en dit jaar was dat de Samsung Galaxy S9. Aan het einde van ieder jaar verschijnt ook een zakelijke smartphone met ingebouwde S Pen. Dit jaar was het de beurt aan de Samsung Galaxy Note 9.

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus werden tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona gepresenteerd. Beide vlaggenschepen hebben misschien wel wat overeenkomsten met de Samsung Galaxy S8. Maar beide toestellen zijn een grote upgrade. Naast een betere locatie voor de vingerafdrukscanner zijn er vooral bij de Galaxy S9 Plus wijzigingen. De Exynos 9810 processor is veel sneller en zuiniger. Dit jaar is er ook veel werkgeheugen. De 12 megapixel hoofdcamera is fors verbeterd en beschikt nu over een dubbel diafragma. In de S9 Plus is ook ruimte voor een tweede 12 megapixel telelens. Het tweetal is inmiddels ook flink in prijs verlaagd en concurreert in prijs met de nieuwste budget vlaggenschepen zoals de OnePlus 6T.

Samsung Galaxy S9 Plus Exynos 9810

In augustus verscheen de zakelijke Samsung Galaxy Note 9 met Bluetooth S Pen. Dit toestel is op alle fronten een grote verbetering ten opzichte van de Note 8. De Exynos 9810 processor in de Note 9 is extra gekoeld en heeft 6 tot 8 GB werkgeheugen. Daarmee is het premium toestel ook geschikt voor urenlang gamen. De dual hoofdcamera’s van de telefoon zijn een flinke upgrade ten opzichte van de Galaxy S9 Plus. Je maakt hiermee nog mooiere foto’s en krijgt daarin hulp van kunstmatige intelligentie (AI). De S Pen maakt via Bluetooth verbinding met het Galaxy Note 9 vlaggenschip en daarmee is de functionaliteit van de pen vergroot.

Samsung smartphones middensegment 2018

Jaarlijks verschijnen er verschillende Samsung Galaxy A telefoons. Krachtige toestellen met luxe specificaties. In 2017 legde de Koreaanse fabrikant met de A lijn de focus op waterdichte telefoons. In 2018 is die focus verschoven naar uitstekende camera capaciteiten voor het middensegment.

De eerste Samsung telefoon in 2018 voor het middensegment was de Samsung Galaxy A8 2018. Een krachtige smartphone met drie camera’s verdeelt in twee camera’s aan de voorkant en een achterop. De Galaxy A8 is daarbij de enige Galaxy A telefoon in 2018 dat waterdicht is. Het toestel beschikt over een prachtig 5,6 inch AMOLED beeldscherm in een luxe behuizing. Dankzij de slanke randen rondom het scherm is deze telefoon lekker compact. De selfie telefoon beschikt over een 16 megapixel front camera in combinatie met 8 megapixel front camera. Het duo verzorgt prachtige bokeh portret selfies. Aan de achterkant tref je een 16 megapixel front camera met moderne camera technieken.

Mid-range camera telefoons

Op de valreep voor de kerstdagen heeft Samsung twee goedkope camera telefoons in de schappen liggen. Tijdens de feestdagen kun je iemand super blij maken met de Samsung Galaxy A7 of Samsung Galaxy A9. De Samsung Galaxy A7 is de meest veelzijdige camera telefoon in zijn segment. Het toestel kost nog geen 300 euro en is voorzien van luxe specificaties en een premium behuizing. De Samsung telefoon is uitgerust met een prachtig 6 inch AMOLED beeldscherm, snelle Snapdragon 660 processor en drie hoofdcamera’s. Het trio bestaat uit een 24 megapixel primaire camera in combinatie met 8 megapixel breedhoek camera en 5 megapixel diepte lens. Je maakt hiermee die prachtige diepte foto’s of kunt extra veel in beeld krijgen.

Samsung Galaxy A7 2018 deal

Als je dacht dat drie camera’s veel is, dan heb je de Samsung Galaxy A9 nog niet gezien. Deze mid-range telefoon is voorzien van krachtige specificaties en wel vier hoofdcamera’s. De Galaxy A9 heeft daarbij een snelle Snapdragon 660 processor met 6 GB aan werkgeheugen en een prachtig 6,3 inch AMOLED beeldscherm. De vier hoofdcamera’s zorgen ervoor dat je werkelijk iedere scenario in beeld krijgt. Je kunt inzoomen met de 10 megapixel telelens. Prachtige bokeh foto’s maken dankzij de 5 megapixel diepte sensor. Extra veel in beeld vereeuwigen met de 8 megapixel breedhoek camera of gewoon schitterende foto’s maken met de 24 megapixel primaire camera.

Budget Galaxy telefoons 2018

Er wordt natuurlijk veel reclame gemaakt voor de luxe modellen van Samsung. Maar voor nog geen 300 euro en zelfs ver onder de 200 euro zijn er ook Samsung telefoons beschikbaar. Dit zijn de goedkope Samsung smartphones van 2018:

De Samsung Galaxy A6 Plus 2018 is een krachtig budget toestel met lekker veel geheugen, snelle processor en een stel goede camera’s. De zuinige Snapdragon 450 processor levert een flinke hoeveelheid rekenkracht en samen met 3 GB aan werkgeheugen draaien apps soepel. Games zien er prachtig uit op het grote 6 inch AMOLED beeldscherm met Always on Display. Boven het grote scherm vind je een flinke 24 megapixel selfie camera. Aan de achterkant tref je twee krachtige hoofdcamera’s. Het duo bestaat uit een 16 megapixel lens met 5 megapixel diepte lens. Samen zorgen ze voor die mooie bokeh diepte effecten in je portret foto.

De goedkopere Samsung Galaxy A6 2018 is compacter dan zijn grote broer. De voordelige telefoon heeft een 5,6 inch AMOLED beeldscherm en een enkele selfie camera. Zowel aan de voor- als achterkant tref je een 16 megapixel camera. De krachtbron is een zuinige Exynos processor van Samsung zelf.

Galaxy-A6-and-A6-plus

Goedkoopste Samsung telefoons 2018

Er zijn zelfs drie budget Samsung telefoon die je nog geen 200 euro armer maken. Het zijn de hippe Samsung Galaxy J6 Plus, luxe Samsung Galaxy J6 en voordelige Samsung Galaxy J4 Plus. Stuk voor stuk zijn dit telefoons met een luxe behuizing en een groot Infinity beeldscherm. De Samsung Galaxy J6 Plus heeft een groot 6 inch LCD beeldscherm en een zuinige Snapdragon 425 processor. Het toestel beschikt over een dual hoofdcamera bestaande uit een 13 megapixel lens en 5 megapixel diepte lens. De budget Galaxy J6 is met een 5,6 inch LCD beeldscherm compact te noemen. De telefoon heeft een goede 13 megapixel hoofdcamera met 8 megapixel front camera. Het goedkoopste toestel van de Koreaanse fabrikant is beschikbaar in hippe kleuren en heeft een groot 6 inch Infinity beeldscherm. De specificaties van de Samsung Galaxy J4 Plus zijn grotendeels vergelijkbaar met de Galaxy J6.

Samsung Galaxy J6 Plus lineup

Zoek je een betrouwbare telefoon met goede specificaties? Wil je een van de beste camera telefoons of de meest veelzijdige camera telefoon van 2018? In al deze gevallen ben je bij Samsung aan het goede adres. In onze overzichtspagina vind je alle Samsung telefoons die vandaag te koop zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Peter schreef op 17 november 2018 om 23:13

Vraag :als jullie mogen kiezen, galaxy a7 2018 galaxy a8 2018?

Jasper van Wezel schreef op 19 november 2018 om 08:56

Hoi Peter,
Dat is een lastige keuze. De Samsung Galaxy A8 2018 heeft als voordelen dat het toestel compacter is en waterdicht. Deze telefoon is iets meer gericht op selfies. Terwijl de Samsung Galaxy A7 juist een flink aantal camera’s heeft, maar niet waterdicht is. Deze telefoon is duidelijk bedoelt voor fotografie. Daarin is dit toestel meer veelzijdig dan alle andere in zijn prijsklasse. Persoonlijk zou ik daarom voor de A7 gaan, al zou ik voor de normale gebruiker die geen nadruk op fotografie legt de A8 2018 aanraden.

Meepraten? Geef hieronder je reactie