Optimale beveiliging: de 5 beste Android One telefoons

Optimale beveiliging: de 5 beste Android One telefoons

Google heeft vorig jaar het Android One programma geïntroduceerd. Hiermee wil de software gigant inspelen op de grote wens van velen mensen om razend snelle update te krijgen. Verschillende smartphone merken bieden ondertussen Android One telefoons aan. Hier zijn de vijf beste Android One smartphones.

Het Android One programma heeft verschillende voordelen. De veiligheid van je smartphone is de voornaamste. Doordat de telefoon een afgeslankte versie van Android heeft zijn updates razend snel beschikbaar. Die beveiligingsupdates zorgen ervoor dat jouw telefoon sneller beveiligd is tegen ongewenste indringers dan andere toestellen. Daarnaast is het gewoon prettig om als een van de eerste mensen met het nieuwe Android besturingssysteem te werken. Er zijn ondertussen verschillende telefoons beschikbaar met het Android One besturingssysteem en dit zijn de beste vijf.

1. Xiaomi Mi A2

De Xiaomi Mi A2 is niet alleen de beste Android One telefoon. Het toestel is misschien ook de beste mid-range telefoon van 2018. De smartphone biedt een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Je krijgt een flink 5,99 inch Full HD+ beeldscherm dat ruim 77% van de volledige voorkant inneemt. De behuizing van de Android One telefoon is gemaakt van sterk aluminium. Binnen de behuizing vind je de snelle Snapdragon 660 processor van Qualcomm. Een moderne 2,2 Ghz octa core processor met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. Waarin dit toestel uitblinkt zijn de krachtige camera’s. Je schiet haarscherpe selfies met de 20 megapixel front camera. De hoofdcamera’s van de Xiaomi Mi A2 bestaan uit een 12 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel camera. Een 3.000 mAh accu levert voldoende stroom voor een tot twee dagen gebruik.

Xiaomi Mi A2 beste camera smartphone 300 eur

2. Nokia 7 Plus

Nokia is dit jaar volledig trouw aan Android One. Iedere Nokia telefoon is vanaf 2018 uitgerust met de afgeslankte versie van Android. Het betekent dat alle Nokia toestellen razend snel voorzien worden van de laatste updates. De Nokia 7 Plus is een van de beste telefoons van dit jaar. Het toestel wordt door verschillende partijen een echte vlaggenschip killer genoemd.

De Nokia 7 Plus heeft een groot 6 inch beeldscherm in een premium metalen behuizing. Het toestel heeft ook de snelle Snapdragon 660 processor als krachtbron. Je krijgt 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. De smartphone is uitgerust met een stel goede camera’s voorzien van Carl Zeiss lenzen. Je schiet selfies met de 16 megapixel front camera. Aan de achterkant van de telefoon tref je een ovale cameraheuvel met een 12 megapixel en 13 megapixel Carl Zeiss lens. Een van de grote pluspunten van deze telefoon is de mega 3.800 mAh accu.

Nokia 7 Plus

3. Motorola Moto X4

De Motorola Moto X4 was een van de eerste Android One telefoons. Het toestel is nog altijd een uitstekende keuze. Het toestel heeft een 5,2 inch beeldscherm in een schitterende glazen behuizing. De krachtbron van de Motorola is een snelle Snapdragon 630 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Zoals het hoort beschikt de smartphone over een stel goede camera’s. In de ronde cameraheuvel aan de achterkant tref je een 12 megapixel hoofdcamera met 8 megapixel camera. Je schiet prachtige selfies met de 16 megapixel front camera boven het beeldscherm.

De Motorola Moto X4 is inmiddels al een iets oudere telefoon en dat heeft als voordeel dat je de mid-range smartphone kunt kopen met een flinke korting van meer dan 100 euro.

Motorola Moto X4

4. Nokia 8 Sirocco

Het enige vlaggenschip toestel met Android One is ook van Nokia. De Finse fabrikant kwam in 2017 helemaal terug en in 2018 kiest de onderneming alleen nog maar voor Android One. De Nokia 8 Sirocco is op dit moment het enige vlaggenschip dat voorzien is van het veilige besturingssysteem van Android.

De Nokia 8 Sirocco is een moderne smartphone met krachtige specificaties. Het schitterende 5,5 inch AMOLED beeldscherm neemt ruim 81% van de volledige voorkant in. Binnen de glazen behuizing van de Nokia vind je een snelle Snapdragon 835 processor met 6 GB aan werkgeheugen. De camera’s van het toestel zijn ontwikkeld samen met Carl Zeiss. De hoofdcamera’s bestaan uit een 12 megapixel camera met 13 megapixel camera voorzien van Zeiss optics. Selfies schiet je met een 5 megapixel front camera. De krachtige Nokia 8 Sirocco heeft een flinke 3.260 mAh accu en draait op het Android One besturingssysteem.

Nokia 8 Sirocco review

5. HTC U11 Life

Ook HTC biedt een krachtige mid-range telefoon met het Android One besturingssysteem, de HTC U11 Life. Het is een degelijke smartphone met 5,2 inch beeldscherm in een kunststof behuizing. De smartphone heeft de snelle Snapdragon 630 processor als krachtbron samen met 4 GB Aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte.

In tegenstelling tot de andere telefoons in deze lijst heeft de HTC slechts een hoofdcamera. De HTC U11 Life beschikt over een 16 megapixel hoofdcamera met phase detection autofocus. Boven het beeldscherm tref je opnieuw een 16 megapixel camera voor selfie foto’s.

HTC U11 Life

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie