Oppo R11 en Oppo R11 Plus tonen zich op TENAA

Oppo R11 en Oppo R11 Plus tonen zich op TENAA

De Oppo R11 en Oppo R11 Plus zijn nu allebei gecertificeerd bij TENAA. Het tweetal beschikt over een dual camera setup met flinke lenzen. Ze worden aangedreven door de nieuwe Snapdragon 660 processor met 4 GB of 6 GB aan werkgeheugen. Kortom zeer aantrekkelijke specs voor de doorgaans aantrekkelijk geprijsde toestellen.

Nadat smartphones getoond zijn op TENAA duurt het niet lang voordat ze officieel gelanceerd worden. De Oppo R11 en R11 Plus verschijning op 10 juni volgens officiële posters van Oppo. Een recent rapport van GizmoChina maakte melding van de nieuwste Snapdragon 660 processor van Qualcomm. Uitgaande van de 2,2 GHz octa-core processor die door TENAA wordt aangegeven kan dit wel kloppen.

Oppo R11 Plus

Oppo R11 en R11 Plus specificaties

TENAA laat zien dat de Oppo R11 een 5,5-inch Full HD AMOLED beeldscherm heeft. De telefoon is slank en heeft de volgende afmetingen; 154,5 mm hoog, 74,8 breed en 6,8 mm dikte. Zeer waarschijnlijk is een Snapdragon 660 octa-core processor de krachtbron. De nieuwe Qualcomm processor wordt geholpen door 4 GB werkgeheugen met 64 GB aan opslag. Je kunt meer ruimte creëren met een microSD-kaart tot 128 GB. Cameratechnisch is de Oppo R11 rijk voorzien. Achterop zie je een dubbele cameraopstelling met een 20 megapixel en 16 megapixel camera. Het is niet duidelijk of er een breedhoek lens of zwart/wit lens wordt gecombineerd met een telelens. Aan de achterkant huist ook een 20-megapixel camera voor kraak heldere selfies. De smartphone draait op Android 7.1.1. en heeft een 2.900 mAh batterij. Je mag aannemen dat bij de Snapdragon processor ook minstens de Quick Charge 3.0 techniek wordt geleverd.

In China is men wel gecharmeerd van goede selfie camera´s. We zagen dat Huawei ook kiest voor een zeer forse selfie camera van 20-megapixels voor de Huawei Nova 2.

Oppo R11 Plus

Dit weekend verscheen ook de Oppo R11 Plus op TENAA. De grote broer heeft vrijwel dezelfde specificaties. Al kan het zijn dat de camera’s in megapixels misschien wel gelijk zijn, maar in diafragma verschillen. Dat zagen we bij landgenoot Huawei met de Huawei P10 en de P10 Plus. De Oppo R11 Plus beschikt over een groot 6-inch Full HD AMOLED beeldscherm. Het toestel is uiteraard groter maar ook een stukje dikker, 7,6 mm, in vergelijking tot de basis R11. Het toestel heeft een Snapdragon 660 processor en bij de R11 Plus wordt de octa-core geholpen door 6 GB aan werkgeheugen. In de smartphone ligt een 3.880 mAh batterij die je niet alleen lang kunt gebruiken. De accu is waarschijnlijk ook weer super snel vol dankzij Qualcomm’s Quick Charge techniek. Voor de rest zijn de specificaties van de R11 broers identiek.

Oppo

In Nederland is Oppo geen naam met betekenis. Landgenoot Huawei heeft in Nederland een naam gemaakt voor zichzelf. Andere Chinese fabrikanten zijn hier helaas nog vrij onbekend. Toch maakt Oppo al jaren uitstekende smartphones en het merk is samen met Vivo bezig om de hele wereld te veroveren. Afgelopen jaar lieten beide fabrikanten ongelofelijke groeicijfers zien en het tweetal staat op de 4e en 5e plaats van alle fabrikanten in de wereldwijde smartphone verkopen. Oppo smartphones zijn voordelige telefoons met uitstekende specificaties. De telefoons zijn uitstekende alternatieven helemaal nu in Nederland dure telefoons niet zomaar meer te koop zijn bij telefoonabonnementen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie