Oppo heeft een andere invulling van het vouwbaar beeldscherm

Oppo heeft een andere invulling van het vouwbaar beeldscherm

De smartphone wereld wacht in spanning op de eerste commerciële smartphone met een vouwbaar beeldscherm van Samsung. Eerder deze week zagen we geruchten over de vermeende Samsung Galaxy X. Oppo vaart een andere route. Het opkomende Chinese merk heeft een totaal andere invulling voor het vouwbare scherm.

In de smartphone wereld zien we beeldschermen flink groter worden in de laatste jaren. Sinds 2016 verschijnt de een na de andere full screen smartphone zoals de Samsung Galaxy S8 en de iPhone X. Terwijl we aan de ene kant een zo groot mogelijk beeldscherm willen, willen we aan de andere kant een compacte telefoon. De volgende stap wordt daarom een foldable (vouwbare) smartphone. De eerste modellen zagen we dankzij Lenovo in 2016. De eerste commerciële smartphone werd recent gelanceerd, de ZTE Axon M. Samsung ontwikkelt ook een vouwbare smartphone de Galaxy X. Beide fabrikanten kiezen voor een inklapbaar beeldscherm. ZTE toonde de Axon M al en van Samsung zien we verschillende modellen. Een model dat je uitklapt als een boek en een model dat je uitklapt als een clamshell smartphone. Oppo heeft duidelijk een andere kijk op de mogelijkheden van een vouwbare smartphone.

Oppo vouwbare smartphone

Dit jaar heeft de Chinese fabrikant een interessant patent gekregen op een toestel met vouwbaar beeldscherm. Het opkomende merk wil niet zozeer het beeldscherm drastisch vergroten, de fabrikant wil de hoofdcamera optimaal benutten.

Oppo Patent foldable smartphone

Oppo vouwbare smartphone ontwerp

Oppo N1 In China zijn smartphone camera’s misschien wel belangrijker dan in Europa. Je vindt daar de meest rijk uitgeruste selfie camera smartphones en selfie camera’s van 20 megapixels zijn geen uitzondering. Oppo is één van de fabrikanten met dergelijke smartphones. In het verleden heeft de fabrikant al een smartphone gemaakt met één indrukwekkende camera die je als hoofdcamera en als selfie camera kan gebruiken. De Oppo N1 is uitgerust met een voor die tijd indrukwekkende 13 megapixel camera. Een nieuw patent van de Chinese smartphone fabrikant suggereert, dat het merk dit idee met nieuwe technieken uitwerkt. In de onderstaande afbeeldingen zie je een Oppo smartphone met een vermoedelijk zeer goede camera. De bovenkant van het toestel kan volledig omgebogen worden zodat de selfie camera ook als hoofdcamera dient. De uitwerking van het vouwbare beeldscherm door Oppo is zeer creatief en lijkt in niets op de concepten van ZTE, Samsung en ook Lenovo.

Oppo vouwbare smartphone3

Mogelijkheden vouwbaar beeldscherm

Steeds meer fabrikanten onderzoeken de mogelijkheden van vouwbare smartphones. De techniek voor vouwbare beeldschermen ontwikkelt zich in rap tempo. Het lijkt daarom niet lang meer te duren, voordat we een aantal foldable smartphones zien verschijnen in de winkels. De smartphone wereld is vooral in afwachting van de Samsung Galaxy X. Volgens de laatste geruchten, zal de Zuid Koreaanse fabrikant een vouwbare smartphone in 2018 lanceren. Er zijn zelfs geruchten die suggereren dat de Galaxy X in de plaats van de 2018 Galaxy Note zal komen. Er zijn twee aannemelijke vormen aan te wijzen voor dit toestel. Al in 2016 circuleerde er beelden van een ontwerp dat iets weg heeft van de ZTE Axon M. Recent zien we vaker beelden van een model dat je opvouwt zoals de vroegere clamshell smartphones.

Opvouwbare Galaxy Samsung vouwbare smartphone

De manier waarop Oppo het vouwbare beeldscherm gebruikt voor de camera kan een zeer aantrekkelijk alternatief zijn. We staan duidelijk aan het begin van een tijdperk vol foldable mobiele telefoons. De nabije toekomst belooft een ruime keuze uit vouwbare smartphones.

Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Oppo vouwbare smartphone3  Oppo vouwbare smartphone

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie