Op vakantie met je telefoon: vijf tips

Op vakantie met je telefoon: vijf tips

Het is vakantietijd en Nederland vertrekt de komende maanden naar Frankrijk, Italië, Spanje of verder. Waar moet je op letten tijdens vakantie en hoe bespaar je kost? We helpen je graag op weg!

Je gaat op vakantie en neemt je smartphone mee. Dan zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Op vakantie draag je bijvoorbeeld korte broeken waar je telefoon net wat minder goed in past. Je maakt meer foto’s en wilt vaker kijken hoe het in Nederland gaat via FaceBook. Gelukkig is dat in de EU geen enkel probleem meer maar buiten de EU moet je echt opletten.

Vakantie en smartphone tip 1: Wifi

Het is natuurlijk een inkopper, maar met Wifi bespaar je data. De netwerken in het buitenland vallen vaak tegen als je vanuit Nederland komt. Wij hebben dan ook de beste Netwerken in de wereld. Daar kan het 4G in Italië natuurlijk niet tegenop. Wifi is de oplossing en bij ieder kroegje is er wel een Wifi netwerk te vinden.

LET OP, maak altijd gebruik van een Wifi netwerk dat je vertrouwd. Vraag aan de ober welk netwerk van het restaurant of het hotel is. Neem bij voorkeur alleen netwerken met een wachtwoord die je bij de locatie zelf opvraagt. Zo weet je zeker dat je niet zomaar op een onbetrouwbaar netwerk komt.

Vakantie en telefoon tip 2: Navigatie

Google maps en andere navigatie systemen gebruiken vaak data terwijl je onderweg bent. Voor iemand met een mega databundel natuurlijk geen enkel probleem. Maar je wilt nog wat overhouden op vakantie. Je kunt veel data besparen door een offline navigatie systeem te downloaden. Een andere optie is om de benodigde kaarten alvast te downloaden via Google Maps.

Je kunt eenvoudig kaarten downloaden door naar Google Maps te gaan op je telefoon. Klik op het Google Maps menu (drie streepje boven elkaar in de zoekbalk) en klik op offline kaarten. Vervolgens kun je het gebied selecteren waar je op vakantie gaat en de tussenliggende gebieden voor de route. Een flinke kaart is al snel 1,5 GB dus je hebt wel wat opslagruimte nodig.

Vakantie en telefoon tip 3: Op zee en in de lucht

Op zee of in de lucht maak je vaak geen gebruik van het landelijk 3G of 4G netwerk. De kans is zelfs groot dat je smartphone verbinding maakt met een satelliet netwerk. In die situatie valt het verbruik volledig buiten je bundel. Sterker nog in dat geval betaal je bakken met geld. Er zijn spookverhalen van mensen die op de boot een spelletje speelden en vervolgens een rekening hadden van honderden euro’s. Ga je met de boot? PAS OP! Geeft je smartphone niet zomaar aan je zoon of dochter en schakel dataroaming uit!

Vakantie en telefoon tip 4: bescherming

Op vakantie draag je andere kleding dan normaal en in die short past je smartphone maar net. De kans dat het toestel valt is daarom groter. Een hoesje is geen overbodige luxe en als je een smartphone in de tas doet heb je een beeldscherm beschermer ( screenprotector ) nodig.

Vakantie en telefoon tip 5: ultieme vakantie telefoon

Sta je op het punt om een nieuwe smartphone te kopen? Dan helpen wij je graag aan de ultieme vakantie telefoon. De beste vakantie telefoon heeft een paar eigenschappen. De smartphone is natuurlijk waterdicht, razend snel en beschikt over de beste camera’s. Je wilt na aankoop ook nog geld overhouden voor de vakantie zelf. De beste vakantie telefoons zijn de Huawei P30 Pro, iPhone XR en de Samsung Galaxy S10e.

De Huawei P30 Pro is misschien wel de ultieme vakantie telefoon. Het toestel is uitgerust met de beste camera’s in de markt. Het viertal verzorgt zelfs 50x zoom zodat je alles haarscherp in beeld krijgt op vakantie. De krachtige accu en het schitterende beeldscherm zorgen ervoor dat je extra lang geniet van films en je eigen vakantievideo’s.

De iPhone XR is het goedkoopste model van Apple uit 2018. De krachtige premium telefoon kost veel minder dan zijn dure iPhone XS broers en min of meer hetzelfde. Met de 12 megapixel hoofdcamera schiet je wonderlijk mooie foto’s en de accuduur van deze iPhone is geweldig.

iPhone XR telefoonabonnement

De Samsung Galaxy S10e is een premium telefoon voor een budget vlaggenschip prijs. Het vlaggenschip is op alle fronten een flinke verbetering ten opzichte van de Samsung Galaxy S9. Je zal genieten van de foto’s die je met deze telefoon maakt en het 5,8 inch Super AMOLED beeldscherm is haarscherp. Water heeft geen invloed op dit toestel en je krijgt nu al flink voordeel op de prijs van de Samsung Galaxy S10e.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie