Op afstand je mobiele telefoon uitschakelen

gestolen-mobielJe wilt het je niet voorstellen, maar het kan iedereen overkomen. Je mobiele telefoon wordt gestolen. Natuurlijk is dit vreselijk. Je kan niet meer appen en je voelt je afgesloten van de wereld. Naast je sociale leven die je bent kwijtgeraakt zijn er ook ergere dingen die kunnen gebeuren. Je telefoon bezit ook al je privé gegevens. Samsung en LG werken aan een oplossing.

Samsung en LG laten je telefoon op afstand uitschakelen

Tegenwoordig bevat je mobiele telefoon je hele leven. Het vertelt wie je kent, wat je doet, maar heeft vaak ook privacy gevoelige informatie die je lever niet wilt delen. Als je telefoon wordt gestolen kan je er niks meer mee en is het in handen van iemand die er alles mee kan doen wat hij maar wilt. Om dat tegen te gaan zijn zowel Samsung als LG op dit moment bezig met het ontwikkelen van mobiele telefoons die je op afstand kan laten uitschakelen. Als je telefoon gestolen wordt kan je via een zogenaamde “Kill switch” ervoor zorgen dat je toestel uitschakelt en niet maar aangezet kan worden. Deze handige tool wordt naar verwachting in de nieuwe generatie mobieltjes van 2014 toegevoegd.

Nieuwsgierig? Telefoonabonnement.nl houdt je graag op de hoogte zodra het zover is.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie