Kan de OnePlus 5 toch wel tegen water?

Kan de OnePlus 5 toch wel tegen water?

De OnePlus 5 blijkt wel degelijk tegen water te kunnen. Ondanks eerdere berichtgeving verklaart Pete Lau – de CEO van OnePlus – dat het toestel over een IP67 certificering beschikt. De directeur doet de mededeling naar aanleiding van vele filmpjes die online verschenen waarin te zien is hoe het nieuwe vlaggenschip onder wordt gedompeld in water. Hierna blijkt het toestel keer op keer nog steeds te functioneren.

De afgelopen weken stonden in het teken van de OnePlus 5. Deze nieuwe flagship killer van Chinese makelij biedt alles wat je van een top smartphone anno 2017 mag verwachten. Het toestel beschikt over goede specificaties, een fraai design, goede afwerking en zit boordevol vernuftigheden. Daarom is het des te opvallender dat het toestel niet beschikt over een waterdichte coating. Vrijwel alle concurrenten van het toestel, zoals de Samsung Galaxy S8 en LG G6, beschikken wel over een dergelijke IP68-certificering. Hierdoor is de behuizing van het toestel waterdicht gemaakt en kun je tot een diepte van anderhalve meter maximaal 30 minuten met je telefoon onderwater spelen.

Toch wel waterproof

De OnePlus 5 is niet waterdicht. Althans, het werd niet aangekondigd tijdens de persconferentie en ook in de specificaties wordt er met geen woord over deze feature gerept. De afgelopen week doken er echter een hoop video’s op op YouTube waarin diverse videomakers het toestel toch aan de test onderwerpen en hem onderdompelen in water. En wat blijkt? Het toestel kan verrassend goed tegen water voor een toestel zonder waterdichte behuizing. Uit diverse tests komt naar voren dat het toestel nog steeds alleraardigst functioneert, ook na enkele minuten ondergedompeld te zijn in water.

Verklaring van de directeur

Opvallend dus. Journalisten van de Indian Express besloten navraag te doen in een interview met de CEO van OnePlus, Pete Lau. In dit interview verklaart hij dat de telefoon in tegenstelling tot wat wij allemaal dachten, wel degelijk waterproof is. Het toestel beschikt immers over een IP67 certificering. Dit betekent dat het toestel gedurende 30 minuten op een diepte van één meter kan verblijven, zonder schade op te lopen. Het bedrijf heeft er echter niet voor gekozen om deze feature uit te lichten, aangezien consumenten er niet op zitten te wachten, zo stelt Lau. Volgens hem is de vraag naar waterproof telefoons overgewaardeerd en zitten consumenten niet op dergelijke apparaten te wachten. Volgens hem zorgt de extra beveiligingslaag voor onnodig gewicht en afmetingen.

 

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie