Onderzoek: gebruik van mobiele apps blijft toenemen

Onderzoek: gebruik van mobiele apps blijft toenemen

Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Goed nieuws, je bent namelijk niet de enige. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gebruik van apps voor je mobiele telefoon blijft toenemen. En dat is niet het enige: ook het aantal keren dat men hun telefoon per dag oppakt neemt toe. Benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Lees dan dit artikel.

Apps worden meer gebruikt

Uit onderzoek van het bedrijf App Annie blijkt dat de hoeveelheid tijd die mensen per dag besteden aan apps op hun smartphone, toeneemt. Dit is zeker geen verrassende tendens, aangezien dit al jaren het geval is. Zie bijvoorbeeld de grafiek hieronder waarin deze lijn weergeven wordt. De grafiek weergeeft overigens het absolute aantal. Dit houdt in dat mensen niet per se meer tijd op hun telefoon spenderen. Het kan namelijk ook simpelweg het gevolg zijn van het feit dat steeds meer zogenaamde ‘ontwikkelingslanden’ toegang krijgen tot moderne smartphones. Onder meer India en delen van het Chinese binnenland zijn in rap tempo aan het ontwikkelen en steeds meer lokale inwoners krijgen de beschikking over telefoons.

Ook blijkt uit het onderzoek dat veel apps die op je telefoon staan, vrijwel nooit worden gebruikt. Zo gebruikt men over het algemeen slechts een derde van het totaal aantal aan geïnstalleerde apps op maandelijkse basis minstens één keer. Dit gegeven kan worden verklaard door bijvoorbeeld aanwezige bloatware. Voornamelijk fabrikanten als Samsung hebben er een handje van om telefoons uit te brengen met vooraf geïnstalleerde software die je niet van je telefoon af kunt halen.

Wat doe jij met je telefoon?

Wellicht vraag jij je nu wellicht welke gebruikers de meeste minuten achter het scherm van hun telefoon doorbrengen. Deze twijfelachtige eer behoort volgens App Annie toe aan de Zuid-Koreanen. Zij besteden zo’n 200 minuten per dag, oftewel ruim drie uur, aan apps op hun telefoon. Ook de activiteiten die men op hun telefoon uitvoert, verschilt per land. Zo besteden de eerder genoemde Zuid-Koreanen relatief veel tijd aan het spelen van games terwijl Britten en Amerikanen juist voornamelijk bezig zijn met communiceren. Het onderzoek is afkomstig van het bedrijf App Annie en zij baseren de statistieken op gegevens van hun eigen klanten. De gegevens hebben betrekking op telefoons die draaien op het Android besturingssysteem zoals toestellen van onder meer Samsung, Huawei en LG.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie