Officieel: Vivo X20 Plus UD kost ruim 450 euro

Officieel: Vivo X20 Plus UD kost ruim 450 euro

De Vivo X20 Plus UD, beter bekend als het toestel met een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm, is vandaag officieel onthuld. Hij is over iets meer dan een week te koop en kost omgerekend ruim 450 euro. Helaas: hij komt officieel niet in Nederland uit. Zodoende zul je hem moeten importeren. Naast de unieke vingerafdrukscanner kwalificeert de Vivo X20 Plus UD als een degelijke middenklasser.

Vingerafdrukscanners die onder het beeldscherm zijn verwerkt: lange tijd was het een mythe binnen de telefoonwereld. Totdat Vivo, een relatief onbekende Chinese fabrikant, om de hoek kwam kijken. Keer op keer toonde men prototypen van een toestel waarbij de scanner in het scherm geïntegreerd was, of althans, zo leek het. In werkelijkheid zat de scanner tussen het moederbord en scherm in verwerkt. Daar waar LG en Samsung het niet voor elkaar kregen, of niet tevreden waren met het resultaat, zet Vivo de stap wel. Nadat het bedrijf afgelopen CES-beurs wederom een prototype aan de pers toonde, is het toestel nu officieel gepresenteerd. De Vivo X20 Plus UD – een hele mond vol – kost omgerekend ruim 450 euro en komt in principe niet in Nederland uit.

Wat mag je van de Vivo X20 Plus UD verwachten?

Importeren behoort echter altijd tot de mogelijkheden. Wie enigszins handig is met internet stuit al snel op webshops die het toestel rechtstreeks uit China halen. Uiteraard is enkel de zon gratis en zul je dus een meerprijs voor deze import moeten rekenen. Hij komt over iets meer dan een week uit en is naar Chinese standaarden behoorlijk duur. Maar goed, dan heb je wel een unieke gadget. Wat legt dit toestel naast zijn unieke manier van ontgrendelen echter in de weegschaal? Kort gezegd is de Vivo X20 Plus UD afgaande op de specificaties een doorsnee middenklasser. Hij heeft een fors 6.43″ scherm met Full-HD+ resolutie van 2160 bij 1080 pixels. De beeldverhouding is zodoende 18:9, in plaats van het standaard 16:9. Hierdoor heb je meer ruimte voor de weergave van apps, films en games.

Nooit meer in de knel met vingerafdrukscanners

Schermranden zijn namelijk tot een minimum beperkt. Dat is dan ook direct één van de voordelen van een vingerafdrukscanner onder het scherm: je hoeft er als fabrikant geen rekening meer mee te houden tijdens het ontwerp. Momenteel hebben veel telefoons de scanner nog direct onder het scherm, zoals bij de HTC U11 sprake van is. Wanneer je als fabrikant echter een rand-tot-rand beeldscherm wilt leveren, zul je de scanner naar de achterkant moeten verplaatsen. Niet iedereen vindt deze locatie even prettig.

Vivo X20 Plus UD specificaties

Verder heeft de Vivo X20 Plus UD een dubbele camera aan de achterkant. Beide sensoren beschikken over 13 megapixelresoluties. Dit zijn in totaal twee megapixels meer dan de ‘reguliere’ X20 Plus. De selfie-camera heeft een 5 megapixelresolutie en de accucapaciteit bedraagt 3905 mAh. Doorgaans moet dit genoeg zijn om de dag door te komen zonder tussentijds bijladen. De Vivo X20 Plus UD ontvangt zijn power van de Snapdragon 635, een middenklasse processor van Qualcomm. Deze chipset wordt aangevuld door 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Concluderend is de Vivo X20 Plus UD dus een degelijke middenklasser, die het vooral moet hebben van zijn unieke vingerafdrukscanner.

Ben jij van plan ‘m in huis te halen?

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie