Galaxy Note 9 met vingerafdruk EN camera achter display

Galaxy Note 9 met vingerafdruk EN camera achter display

Verschillende geruchten suggereren dat de Samsung Galaxy Note 9 een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft. Daar stopt het waarschijnlijk niet bij volgens een nieuw patent. De camera en irisscanner van het vlaggenschip liggen waarschijnlijk ook achter het AMOLED beeldscherm.

Een nieuw patent van Samsung toont een interessante techniek voor toekomstige smartphones. Terwijl de beeldschermen in 2017 veel groter zijn geworden dankzij de slanke bezels van full screen smartphones is de optimale grootte natuurlijk 100%. Het nieuwe patent van Samsung toont een smartphone met beeldscherm dat vrijwel 100% van de volledige voorkant inneemt. Het patent impliceert een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm en zelfs de camera en irisscan sensoren onder het beeldscherm. Met deze techniek worden de randen van het Samsung Galaxy Note 8 vlaggenschip minimaal. Vandaag heeft WIPO een nieuw Samsung patent gepubliceerd. Het patent toont ook een alternatief waarbij praktisch 100% van de volledige voorkant wordt ingenomen door het beeldscherm. Er is slechts ruimte voor de een enkele sensor aan de voorkant vergelijkbaar met de Essential Phone P-One.

Samsung Galaxy Note 9 100procent beeldscherm

Galaxy Note 9 voorzien van camera achter het beeldscherm

De bovenstaande afbeelding toont een smartphone waarbij het beeldscherm (410) de volledige voorkant inneemt. De verschillende sensoren zoals de camera (450) en vingerafdruksensor (460) zijn onder het beeldscherm gepositioneerd. Het patent benoemt deze situatie alsvolgt:

Volgens verschillende voorbeeld uitvoeringsvormen kunnen de optische sensor 430, de ontvanger 440, de camera 450 en de vingerafdruksensor 460 bijvoorbeeld zijn verbonden met de behuizing 420 of het onderste deel van het beeldscherm 410 (bijv. Achterzijde van het beeldscherm 410). De optische sensor 430, de ontvanger 440, de camera 450 en de vingerafdruksensor 460 kunnen bijvoorbeeld zijn opgenomen in het display 410. De optische sensor 430 kan bijvoorbeeld een nabijheidssensor, een belichtingssensor, een irissensor of een UV-sensor omvatten.

Camera en irisscan sensoren in beeldscherm verwerkt

Het patent van Samsung toont een vlaggenschip toestel met de vormen van de Samsung Galaxy Note 8. Vermoedelijk zien we hier een concept van de Samsung Galaxy Note 9. De smartphone heeft een mega groot beeldscherm en flinter dunnen bezels (randen) aan de onderkant en bovenkant. We zien in de onderstaande afbeelding dat het toestel een vingerafdrukscanner in het beeldscherm heeft. De overige sensoren die je bijvoorbeeld bij de Galaxy Note 8 ziet, zitten ook in het beeldscherm verwerkt. Het grote beeldscherm loopt tot voorbij de selfie camera en irisscanner. De beeldschermverhouding zal hiermee vermoedelijk hoger dan de aspect ratio van de Note 8 en de Samsung Galaxy S8 (18,5:9). Misschien zien we aan het einde van dit jaar de eerste smartphone met een aspect ratio van 21:9. Daarmee zal dit mega beeldscherm een resolutie kunnen hebben van 3.360 x 1.440 pixels.

Samsung Galaxy Note 9 under screen fingerprint

Galaxy S met camera nodge

Het nieuwe patent van Samsung toont nog een methode waarop het beeldscherm praktisch 100% van de volledige voorkant inneemt. De beelden tonen een Samsung Galaxy S9 look-a-like dat voorzien is van een groot beeldscherm met een nodge voor de selfie camera. We hebben dit ontwerp al eerder gezien bij de Essential P-One smartphone. Ook dit model heeft een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Opvallend is de speakers die niet boven het beeldscherm maar rechts bovenaan de behuizing is geplaatst.

Samsung Galaxy S9 nodge

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie