Nokia X7 ook wel Nokia 7.1 Plus op Geekbench

Nokia X7 ook wel Nokia 7.1 Plus op Geekbench

Het lijkt vrijwel zeker dat Nokia morgen de Nokia 7.1 Plus of Nokia X7 presenteert. Het merk houdt morgen een speciale lancering voor een groot toestel. Eerst hoopte wij dat we de Nokia 9 PureView zouden zien, maar na de Geekbench score van de Nokia X7 lijkt de Nokia 7 Plus opvolger meer waarschijnlijk.

Via Geekbench zien we vaak smartphones al voordat ze gepresenteerd worden. Zo ook bij de HMD Global Nokia X7 score vandaag. Dit toestel zien we in Europa waarschijnlijk onder de naam Nokia 7.1 Plus. De Geekbench score verklapt de belangrijkste specificaties van het aankomende mid-range toestel. De verwachtingen van de Nokia 7.1 Plus zijn hoog want de Nokia 7 Plus is een echte flagship killer.

Nokia X7 Nokia 7.1 Plus telefoonabonnement.nl

Nokia 7.1 Plus ak Nokia X7 op Geekbench

De Geekbench noteert een uitstekende score voor de Nokia X7. Deze score verklapt de aanwezigheid van de Snapdragon 710 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Net zoals de Nokia 7.1 draait dit toestel ook op Android 8 Oreo. Uiteraard is deze versie onderdeel van het Android One programma. De Snapdragon 710 processor is de laatste processor van Qualcomm voor het hogere middensegment. De SoC is bijna net zo krachtig als de Snapdragon 835 processor van vorig jaar. De processor brengt ook de laatste connectiviteit mee zoals Bluetooth v5 en 4G LTE Cat 15.

Verwachte Nokia 7.1 Plus specs

We verwachten dat de Nokia 7.1 Plus of Nokia X7 een 6,1 inch beeldscherm heeft of groter. Ga uit van een Full HD+ beeldscherm met notch. Het ontwerp van de Nokia telefoon heeft veel overeenkomsten met zijn voorganger. De uitstekende cameraheuvel is echter compacter en de LED flitser zien we naast het camera’s. Het toestel is opnieuw luxe afgewerkt met metalen elementen rond de camera en vingerafdrukscanner.

Nokia X7

De krachtbron is de Snapdragon 710 SoC en we verwachten keuze uit 4 GB en 6 GB werkgeheugen. Geekbench bevestigd in ieder geval 6 GB RAM. Reken op 64 GB tot 128 GB opslagruimte. De dual hoofdcamera is in samenwerking met Carl Zeiss ontwikkeld. Het duo bestaat wederom uit een 12 megapixel camera in combinatie met 13 megapixel camera. TENAA vermeldt een 3.300 mAh accu waaruit Nokia een enorme accuduur sleept. Ten miste dat verwachten wij door het onderstaande bericht.

Morgen wordt de Nokia 7.1 Plus vermoedelijk officieel gepresenteerd.

Bron: Geekbench / Nokia

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie