Nokia vanuit het niets elfde smartphone merk in de wereld

Nokia vanuit het niets elfde smartphone merk in de wereld

Tot vorig jaar geleden hoorde je niets meer van het Nokia merk. Sinds de lancering van de eerste Android Nokia telefoon in 2017 heeft HMD Global niet stil gezeten. Het resultaat mag er zijn, want in 2019 wordt Nokia waarschijnlijk het elfde merk in de wereld.

In 2019 worden er net iets minder dan 1,5 miljard smartphones verkocht wereldwijd. Dat verwacht DigiTimes Research aan de hand van haar eigen onderzoek. De reden dat het aantal smartphones niet veel stijgt is dat het onderzoeksbureau de vervangingsvraag van 5G smartphones pas in 2020 verwacht. In dat jaar zullen de eerste 5G netwerken worden uitgerold en zal de vraag naar smartphones met 5G ondersteuning flink stijgen. De top drie in 2019 blijft gelijk volgens DigiTimes maar het vermelden waard is Nokia. Het Finse merk zal vanuit het niets naar de elfde plek wereldwijd klimmen aldus de onderzoekers.

Nokia 6 afbeelding

Verwachte smartphone verkopen in 2019

De wereldwijde smartphone verkopen vallen in 2019 waarschijnlijk net onder de 1,5 miljard. Een lichte stijging ten opzichte van de verwachte verkopen van dit jaar. De verwachte vervangingsvraag voor 5G smartphones zal volgend jaar nog niet zo groot zijn. De vervangingsvraag wordt vertraagd in afwachting van de uitrol van 5G netwerken. DigiTimes verwacht daarom vanaf 2020 pas een zichtbare stijging in smartphone verkopen. Dankzij de 5G telefoons zal de vraag oplopen tot 1,7 miljard smartphones in 2023 schat Digitimes Research.

De top vijf van smartphone merken blijft gelijk in 2019. Samsung Electronics verkoopt de meeste smartphones gevolgd door Apple en Huawei die vechten om de tweede plaats. Daarna volgen Xiaomi en Oppo. Terwijl de verkopen van de top vier groeien verwacht DigiTimes dat de verkopen van Oppo en Vivo dalen.

Nokia het elfde smartphone merk in 2019

Een van de grote verassingen volgend jaar is HMD Global met Nokia. Het Finse merk zal volgens de onderzoekers de elfde plaats innemen binnen de wereldwijde smartphone branche. Daarmee verkoopt het merk beter dan oudere namen zoals TCL en Asus.

Nokia is sinds 2017 weer helemaal terug in de smartphone-wereld. Het merk lanceerde een succesvolle eerste lichting Android telefoons zoals de Nokia 5, 6 en krachtige Nokia 8. In het begin van dit jaar verscheen de nieuwe lichting met krachtige toestellen zoals de Nokia 8 Sirocco en de Nokia 7 Plus.

Bron: Digitimes

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie