Nokia stapt in de gaming wereld #GameOn

Nokia stapt in de gaming wereld #GameOn

De volgende Nokia smartphone wordt een indrukwekkende gaming smartphone als we het merk mogen geloven. Nokia India poste vandaag de onderstaande teaser met een hint naar een gaming telefoon: #GameOn.

Gaming smartphones zijn hot sinds de Razer Phone lancering. Xiaomi en zelfs Samsung betraden de gaming markt en nu wil HMD Global ook een graantje mee pikken. Vermoedelijk wordt deze gaming phone bekend gemaakt onder de naam Nokia 9.

Nokia gaming smartphone

Nokia India heeft vandaag een teaser gepost voor een aankomende gaming smartphone van het merk. Er zijn vermoedelijk twee telefoon in de maak, de Nokia 7.1 Plus en de mysterieuze Nokia 9. Wij vermoeden dat de telefoon een krachtig toestel wordt en dat wijst natuurlijk op de premium 9.

Wat mag je tegenwoordig verwachten in een gaming Nokia telefoon? De eerste pure smartphone voor spellen van Razer had een groot beeldscherm met razend snelle 120 Hz ververs snelheid. De krachtbron van een echte gaming smartphone is natuurlijk de laatste Snapdragon uit de 800 serie. In dit geval verwachten we de Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Een echte Nokia gaming telefoon heeft veel werkgeheugen. Reken dan ook op 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen. Naast een enorme hoeveelheid rekenkracht wil je ook lang kunnen spelen. Een accu van 4.000 mAh geeft je genoeg juice om het langer dan je medestanders uit te houden.

Gaming populair in smartphone wereld

Zelfs Samsung richtte zich tot de gaming wereld met de lancering van de Samsung Galaxy Note 9. Het spelen van spellen en dan met name zware spellen via je smartphone is steeds populairder. Voor de zwaarste games wil je natuurlijk wel de beste specificaties. Je hebt ook een grote accu nodig en wat extra koeling zodat je lang door kunt spelen. Inmiddels zijn er een groot aantal gaming smartphones in de markt waaronder goedkope toestellen zoals de Honor Play en OnePlus 6.

De Nokia teaser vermeld geen datum en het blijft helaas onduidelijk wanneer HMD Global haar eigen game Phone lanceert.

Bron: GSMArena

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie