Nokia heeft zojuist de Nokia X7 aangekondigd

Nokia heeft zojuist de Nokia X7 aangekondigd

Vandaag heeft Nokia de Nokia X7 aangekondigd. Het krachtige mid-range toestel is bedoelt voor China. We verwachten deze telefoon ook in Nederland, maar dan onder de naam Nokia 7.1 Plus.

De Nokia X7 is een snel toestel voor het hogere middensegment. De nieuwe Nokia smartphone heeft een iets meer afgerond ontwerp dan de vierkante Nokia 7 Plus. Net zoals zijn voorganger is de telefoon uitgerust met de snelste Qualcomm processor voor het middensegment en een stel uitmuntende camera’s voorzien van Zeiss optics. De Nokia X7 wordt in Europa Nokia 7.1 Plus genoemd. De telefoon belooft net zo’n flagship-killer te worden als de Nokia 7 Plus.

Nokia X7 modellen

Nokia X7 alias Nokia 7.1 Plus officieel

Vandaag maakte Nokia de Nokia 7X bekend. De nieuwe telefoon van HMD Global is de groter broer van de Nokia 7 2018. De telefoon is bedoelt voor China. In Nederland leren we dit toestel waarschijnlijk kennen als de Nokia 7.1 Plus. Het toestel is de opvolger van de succesvolle Nokia 7 Plus. Het ontwerp van de X7 heeft wat overeenkomsten met dat van zijn voorganger. We zien de luxe metalen accenten rond de cameraheuvel en vingerafdrukscanner. De behuizing is net wat moderner met randen die meer afgerond zijn. Aan de voorkant tref je een groter 6,18 inch Full HD+ beeldscherm met notch. In die notch zit de selfie camera. De cameraheuvel aan de achterkant van het toestel is compacter dan bij de 7 Plus. De camera’s zijn flink verbeterd.

Nokia X7 selfie

Nokia X7 specs

De Nokia X7 beschikt over goede specificaties. De telefoon heeft een groot 6,18 inch Full HD+ beeldscherm met moderne beeldverhouding en notch. In die notch tref je de 20 megapixel selfie camera. De krachtbron van dit toestel is de nieuwste processor van Qualcomm. Deze Snapdragon 710 processor is een snelle 2,2 GHz octa core. De processor is sneller en zuiniger dan zijn voorganger de Snapdragon 660. Nokia levert 4 GB aan werkgeheugen met 64 GB opslag. Er is daarnaast een model met 6 GB en 128 GB opslagruimte. De smartphone heeft een uitstekende accuduur en draait op Android 8 Oreo uit het Android One programma.

 Nokia 7 Plus 2018

De iets compactere cameraheuvel herbergt weer twee camera’s. Het duo bestaat opnieuw uit een 12 megapixel en 13 megapixel duo met Zeiss optics. Hierbij is de primaire camera flink verbeterd. Het is een krachtige Sony IMX 363 sensor die optisch gestabiliseerd is.

De Nokia X7 is in China al beschikbaar vanaf 1700 yuan tot 2500 yuan. Omgerekend betaal je 212 tot 312 euro voor de krachtige Nokia. Mocht HMD Global de Nokia 7.1 Plus binnenkort in Nederland presenteren moet je echter wel op een iets hogere prijskaart rekenen.

Bron: Nokia CEO Sarvikas

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie