Komst penta camera smartphone Nokia 9 PureView versterkt

Komst penta camera smartphone Nokia 9 PureView versterkt

We worden steeds zekerder van de komst van een indrukwekkende camera telefoon met wel vijf camera’s. De renders van de Nokia 9 PureView lekte eerder al en nu zien we cases voor het krachtige Nokia vlaggenschip.

De Nokia 9 PureView krijgt vermoedelijk vijf camera’s en twee selfie camera’s. Meer camera’s zijn we nog nooit tegen gekomen in een smartphone. De tot de verbeelding sprekende penta camera telefoon lijkt daadwerkelijk te worden gelanceerd. In de eerste maand van 2019 verwachten wij het vlaggenschip dat de naam ‘PureView’ van Nokia naar een nieuwe hoogte kan brengen.

Nokia 9 Pure View abonnement

Nokia 9 PureView case renders

Nieuwe beelden van Nokia 9 PureView cases bevestigen de geruchten over de aankomende Nokia smartphone. Het nieuwe vlaggenschip van HMD Global krijgt namelijk vijf hoofdcamera’s. Alsof dat nog niet genoeg is zien we ook twee selfie camera’s. Je kunt de Nokia 9 dan ook met recht een camera smartphone noemen. Uit de cases kunnen we interessante informatie halen. Zo hebben ze aan de onderkant drie uitsparingen voor de speaker, USB Type C poort en veel besproken 3,5 mm koptelefoon ingang. De renders tonen ook een cameraheuvel voor de vijfvoudige hoofdcamera. We zien zeven rondingen voor vijf camera’s een LED flitser en de camerasensoren.

Nokia 9 Pure View abonnement

Vermoedelijke specificaties Nokia 9 PureView

Na een sterke Nokia lijn uit 2018 krijgen we volgend jaar direct al een vlaggenschip te zien. De krachtige Nokia 9 PureView wordt een relatief compact vlaggenschip. De smartphone krijgt een 5,9 inch beeldscherm omringt door slanke randen. Het beeldscherm krijgt een hoge Quad HD+ resolutie en een 18:9 beeldverhouding. De vingerafdrukscanner lijkt ingebouwd in het scherm. Vermoedelijk is dat een  kraakhelder AMOLED scherm. De lancering staat gepland in januari en dat suggereert een Snapdragon 845 processor als krachtbron. De Snapdragon 855 is waarschijnlijk pas tegen het einde van het eerste kwartaal beschikbaar. Naast de snelle Snapdragon 845 processor mag je 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen verwachten en een flinke hoeveelheid opslagruimte.

Over de verdeling van de vijf hoofdcamera’s is niets bekend. Vermoedelijk zien we een combinatie van normale lens, telelens, breedhoeklens met diepte lens.

Nokia 9 Pure View abonnement

Men vermoed dat HMD Global de Nokia 9 PureView in januari 2019 presenteert.

Bron: AndroidPure

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie