Nokia 9 PureView vermoedelijke naam nieuw Nokia vlaggenschip

Nokia 9 PureView vermoedelijke naam nieuw Nokia vlaggenschip

Het aankomende vlaggenschip van HMD Global krijgt zeer waarschijnlijk de naam Nokia 9 PureView. Nokia heeft op dit moment nog geen nieuw vlaggenschip gelanceerd en we verwachten er elk moment een. Misschien een krachtige smartphone met de veel besproken penta hoofdcamera.

Het is bekend dat HMD Global in augustus de rechten van het PureView handelsmerk kocht. Nu meldt Roland Quandt vandaag dat de aankomende premium smartphone van HMD Global de naam Nokia 9 PureView krijgt.

Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView

Een ding is duidelijk en dat is dat de naam PureView staat voor een geweldige camera smartphone. Met deze naam suggereert Nokia dat Nokia 9 PureView uitgerust is met een aantal indrukwekkende camerafuncties. Het merk maakte PureView een aantal jaren geleden populair onder de smartphone gebruikers. Nokia 808 PureView is bijvoorbeeld de eerste smartphone met oversampeling technologie. Een techniek die de kwaliteit van foto’s flink verbeterd.

De Nokia 9 werd vorig jaar al verwacht. Toen lanceerde Nokia alleen het budget vlaggenschip de Nokia 8. Dit jaar presenteerde de Finse fabrikant echter nog een Snapdragon 835 aangedreven premium telefoon, de Nokia 8 Sirocco. Een meer krachtige Snapdragon 845 smartphone ontbreekt nog in de Nokia line-up.

Nokia 9 PureView geruchten en specificaties

Een aantal maanden geleden regende het ineens geruchten over een Nokia vlaggenschip met wel vijf hoofdcamera’s. Na de Huawei P20 Pro met drie camera’s is het natuurlijk wachten op een telefoon met meer camera’s. De Nokia 9 leek die smartphone te worden. Vanuit verschillende richtingen zagen we beelden van een Nokia telefoon met wel vijf hoofdcamera’s. In dat opzicht lijkt de naam PureView een zeer passende naam.

Het aankomende Nokia 9 vlaggenschip zal over premium specificaties gaan beschikken. Dat betekent een groot OLED beeldscherm in een luxe waterdichte (IP68) behuizing. De krachtbron is zeer waarschijnlijk de Snapdragon 845 processor en je mag rekenen op minstens 6 GB aan werkgeheugen. Het toestel beschikt over genoeg opslagruimte en krijgt een flinke accu. Android 9 Pie uit het Android One programma is vermoedelijk het besturingssysteem. Daarmee is de Nokia 9 PureView het eerste Android One vlaggenschip.

Het is onduidelijk of en zo ja wanneer de Nokia 9 PureView wordt gepresenteerd. Wij hopen nog dit jaar.

Bron: Quandt

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie