Nokia 9 PureView pers video gelekt

Nokia 9 PureView pers video gelekt

De komst van de Nokia 9 PureView wordt deze week opnieuw bevestigd. Er lekte namelijk een promotie video voor de premium smartphone met wel vijf camera’s. Fans van Android One hebben straks eindelijk keuze uit een premium vlaggenschip.

De lancering van de Nokia 9 PureView lijkt nabij. Steeds meer beelden van de nieuwe Nokia telefoon lekten afgelopen maand. Nadat Evan Blass een render lekte zagen we een complete pers video bij Mysmartprice. Het vlaggenschip krijgt een flink 5,99 inch beeldscherm en de snelle Snapdragon 845 processor. Vermoedelijk lanceert HMD Global de telefoon deze maand nog.

Nokia 9 PureView pers video

Het is 2019 en het eerste vlaggenschip van het jaar wordt waarschijnlijk meteen een bijzondere, de Nokia 9 PureView. Afgelopen week lekte er al een pers video van de smartphone. Hierin zien we dat de Nokia 9 wordt aangedreven door Android One. De telefoon is voorzien van vijf camera’s met Carl Zeiss optics en je kunt prachtige diepte foto’s maken en die achteraf bewerken. Via Google lens kun je allerlei dingen opzoeken en de Nokia 9 PureView is draadloos op te laden. Dit impliceert ook een premium glazen ontwerp.

Nokia 9 PureView specificaties

De specificaties van het eerste premium vlaggenschip van Nokia liegen er niet om. Het toestel krijgt een haarscherp 5,99 inch beeldscherm met een hoge resolutie en slanke randen. De behuizing is gemaakt van sterk glas en je kunt de smartphone ook Qi draadloos opladen. Binnen al dat glas vinden we de Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Men verwacht een microSD kaart ingang. Het besturingssysteem van deze premium telefoon is Android 9 uit het Android One programma. De Nokia 9 heeft daarmee een stock Android. De accu capaciteit wordt helaas niet genoemd in de promotie video.

Waarin de nieuwe Nokia 9 uitblinkt is natuurlijk de vijfvoudige hoofdcamera. Het vlaggenschip is voorzien van vijf verschillende camera’s met Carl Zeiss optics. Dit wordt dan ook een van de beste camera telefoons van het eerste deel van 2019.

We verwachten dat HMD Global de Nokia 9 PureView deze maand nog presenteert.

Bron: MySmartPrice

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie