Nokia 9 met vijfvoudige hoofdcamera

Nokia 9 met vijfvoudige hoofdcamera

Terwijl Huawei dit jaar een smartphone met drievoudige hoofdcamera presenteerde kan Nokia wel eens een stap verder gaan. Uit verschillende bronnen blijkt dat het merk werkt aan een Nokia vlaggenschip met vijfvoudige hoofdcamera.

De eerste renders van het indrukwekkende camera vlaggenschip van Nokia staan online. Ze geven een aardig idee van het design van een mogelijke Nokia telefoon met vijf hoofdcamera’s. Zoals het hoort krijgt de smartphone een groot beeldscherm met notch. Aan de achterkant zien we niet twee, niet drie maar wel vijf camera rondingen.

Nokia 9 met vijfvoudige hoofdcamera

Verschillende geruchten bevestigen dat Nokia een smartphone ontwikkeld met wel vijf hoofdcamera’s. Het aankomende vlaggenschip krijgt daarnaast een groot beeldscherm met notch dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. De onderstaande render geeft een beeld van het aankomende vlaggenschip.

Nokia 9 met vijf hoofdcamera's

De Nokia 9 render toont een groot beeldscherm met slanke randen en notch. In de notch treffen we twee rondingen en een speaker. Het toestel beschikt vermoedelijk over twee selfie camera’s. Aan de achterkant zien we de vijf hoofdcamera’s en LED flitser in een rondje gepositioneerd. De vijf Zeiss camera’s liggen in afzonderlijke camera rondingen die in de behuizing lijken te liggen. In tegenstelling tot de Nokia 7 Plus met uitstekende cameraheuvel zijn de vijf camera’s in de behuizing verwerkt.

Afgelopen jaar presteerde Nokia de krachtige Nokia 8 Sirocco met Snapdragon 835 processor. Voor de Nokia 9 verwachten we de laatste Snapdragon 845 processor met een grote hoeveelheid aan werkgeheugen.

Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is het eerste vlaggenschip in de smartphone branche met Android One. De krachtige Nokia heeft een groot 5,5 inch Quad-HD OLED beeldscherm dat afgerond overloopt in het metalen frame. Binnen de luxe behuizing vind je een Snapdragon 835 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Er is 128 GB aan opslagruimte en daar moet je het ook mee doen. Stroom wordt geleverd door de 3.260 mAh accu en de smartphone draait op Android 8.0 Oreo uit het Android One programma.

Het toestel beschikt over twee krachtige Zeiss hoofdcamera’s. Het tweetal bestaat uit een 12 megapixel camera in combinatie met 13 megapixel telelens. Het toestel is los beschikbaar vanaf 652 euro.

Bron: Weibo Fleix·Liu

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie