Nokia 9 maakt mega entree in Geekbench 3

Nokia 9 maakt mega entree in Geekbench 3

Geekbench 3 werd vandaag wakker geschud door een mega scores van niemand minder dan HMD Global. Juist, het bedrijf achter Nokia toont een machtig apparaat in bezit te hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zien we de eerste scores van de Nokia 9 (of Nokia 8).

Vandaag werd een nieuwe HMD Global toestel met model nummer TA-1004 getest op Geekbench. De smartphone zette twee ongelofelijke scores neer. Meer dan 2200 op single core en tot wel 7770 punten op multi-core. De scores zijn echter neergezet op de iets verouderde Geekbench 3. Beide smartphone zijn aangedreven door de snelle processor van Qualcomm en dat doet vermoeden dat we te maken hebben met de Nokia 9.

Nokia 9 verplettert Geekbench 3

Vandaag verpletterde HMD Global bijna alle smartphone scores op Geekbench 3. Twee gloed nieuwe machines van de Finse onderneming scoorde een geweldige score zowel voor single als multi core. Apple watch out!! We zien vandaag twee super scores van een Snapdragon 835 aangedreven smartphone. Sterker nog de twee modellen, HMD Global TA-1004, zijn door de Qualcomm Snapdragon 835 aangedreven en hebben 4 GB aan werkgeheugen. Het besturingssysteem is Android 7.1.1 OS. Zoals je hier beneden kunt zien scoort de smartphone een gigantische score. Van 2255 en 2236 punten in single-core en voor multi-score testen zelf 7553 en 7770 punten. Zoals je ziet zijn de scores geen gelukstreffers want het zijn er twee. Het is echter onduidelijk hoe de scores van Geekbench 3 zich verhouden met de scores van Geekbench 4. Wel zien we dat de scores vergelijk baar zijn met scores van de Xiaomi Mi6 (6 GB RAM) toestellen die zijn getest op Geekbench 3. Beide Nokia 9 toestellen scoren beter dan de Samsung Galaxy S8 op Geekbench 3.

Geekbench Nokia 9 Geekbench Nokia 9

Nokia 9 geruchten

De nieuwe Geekbench scores bevestigen onze vermoedens. Nokia gaat all out en levert een volwaardig premium vlaggenschip. Waarschijnlijk dus de Nokia 9. De Nokia die we eerder al voorbij zagen komen in prachtige renders. Volgens de laatste geruchten verschijnt de Nokia 9 met een 5,3-inch Quad HD beeldscherm met een dual camera aan de achterkant. De vorm van de cameraheuvel ligt waarschijnlijk in lijn met de cameraheuvels van de Nokia 5 en Nokia 6. Het vlaggenschip is vandaag bevestigd met een Qualcomm Snapdragon 835 processor met 4 GB werkgeheugen. Men verwacht 64 GB aan intern geheugen, beschikbaarheid van een microSD-kaart is onbekend. De laatste geruchten laten geen vingerafdruksensor op de achterkant zien. Het vlaggenschip wordt waarschijnlijk geleverd met een vingerafdrukscanner  in de Home-knop. We mogen uitgaan van Quick Charge 3 of 4 en de telefoon beschikt waarschijnlijk over 4G LTE tot 1 Gbps.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie