Nokia 8 redelijk gemakkelijk te repareren

Nokia 8 redelijk gemakkelijk te repareren

Eerder zagen we al dat de Nokia 8 de beruchte kras- en buigtest glansrijk doorstond, maar dat was voor Zack Nelson niet het einde van zijn tijd met het nieuwe Nokia vlaggenschip. Nelson, bekend van het YouTube-kanaal JerryRigEverything, heeft het toestel namelijk ook onderwerpen aan diens repareer test. Het blijkt dat het toestel redelijk gemakkelijk te herstellen is, wel moet je behoorlijk wat schroeven losmaken.

Dat blijkt uit de video die gisteren op het hierboven genoemde kanaal verscheen.

De Nokia 8 is het eerste vlaggenschip dat HMD Global onder de Nokia-paraplu op de markt heeft gebracht. Hierbij beschikt het toestel over enkele interessante feiten ten opzichte van overige high-end telefoons. Zo beschikt het toestel bijvoorbeeld over de #Bothie functie. Hiermee kun je gelijktijdig zowel met de voor- als achtercamera videobeelden schieten. Verder beschikt het toestel over vrijwel dezelfde specificaties als diens concurrenten, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Daarmee komen we direct bij het derde unieke kenmerk van het toestel aan: namelijk diens prijskaartje. De Nokia 8 kost namelijk ‘slechts’ 599 euro. Dit is fiks goedkoper dan de gangbare prijzen van rond de 800 euro voor nieuwe high-end Android vlaggenschepen.

Nokia 8 redelijk gemakkelijk te repareren

Dit spreekt allemaal in het voordeel van de Nokia 8 dus. Daarbovenop komt nog eens het feit dat het toestel zeer weerbarstig is, zoals onlangs bleek uit een kras- en buigtest uitgevoerd door bekende smartphone reparateur Zack Nelson. Nelson heeft zijn eigen YouTube-kanaal en bekijkt hoe sterk telefoons zijn. Ook haalt hij de toestellen daadwerkelijk uit elkaar om te kijken hoe gemakkelijk bepaalde onderdelen te repareren en te vervangen zijn. In het geval van de Nokia 8 is dit redelijk gemakkelijk, zo concludeert de smartphonebeul. Zo is het voor iemand met technisch inzicht en een vaste hand redelijk gemakkelijk om bijvoorbeeld het scherm of de accu te vervangen. Wel moet je maar liefst 19 schroeven losmaken vooraleer je aan de slag kunt, zo bewijst onderstaande video.

Over de Nokia 8

De Nokia beschikt over een stevige behuizing die wel tegen een stootje kan. Daarbij is het jasje voorzien van IP54 certificaat waarmee hij tegen spetters kan. Het scherm heeft een formaat van 5.3 inch en een haarscherpe resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap haalt het toestel zijn power uit de Snapdragon 835 processor. Deze chipset krijgt hierbij ondersteuning van 4 GB werkgeheugen en 128 GB interne opslag. Qua specificaties is hij dus te vergelijken met diens concurrentie, maar dan tegen een scherper prijskaartje. Met de dual-camera opstelling aan de achterkant en enkele camera aan de voorzijde kun je bovendien aan de slag met de nieuwe #Bothie functie.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie