Geheim verklapt: Nokia 8.1 en niet de Nokia 9 op 5 dec

Geheim verklapt: Nokia 8.1 en niet de Nokia 9 op 5 dec

Het geheim is verklapt. HMD Global lanceert niet de lang verwachte Nokia 9 op 5 december maar de Nokia 8.1. De nieuwe camera smartphone werd eerder al in China gepresenteerd onder de naam Nokia 7X.

NokiaPowerUser heeft de officiële afbeeldingen op de kop getikt van de Nokia 8.1. Daarmee is de geheimzinnige lancering op de verjaardag van Sinterklaas niet meer zo geheimzinnig meer. Het was nog de vraag of Nokia met een nieuwe telefoon zou komen of de lang verwachte opvolger van de Nokia 7 Plus. Het wordt de laatste, want uit het marketingmateriaal blijkt dat het merk de Nokia 8.1 presenteert op 5 december.

Nokia 8.1 abonnement

Nokia 8.1 presentatie

Op 5 december presenteert HMD Global een nieuwe Nokia smartphone. Dankzij NPU is het nu duidelijk dat HMD Global daar de Nokia 8.1 presenteert. Uiteraard blijft er nog een kleine mogelijkheid over dat we op 5 december in Dubai ook de Nokia 9 PureView mogen verwelkomen. Er zijn de laatste tijd steeds meer tekenen van dit toestel online gekomen in de vorm van covers en cases. De Nokia 8.1 verschijnt in ieder geval en dat toestel kennen we al onder de naam Nokia 7X. De nieuwe smartphone wordt weer een ware ‘flagship killer’, of terwijl een goed alternatief voor de dure premium telefoons. In zekere zin is het de opvolger van de succesvolle Nokia 7 Plus.

Nokia 8.1 abonnement

Nokia 8.1 details

De Nokia 8.1 is op alle fronten een verbetering op de populaire Nokia 7 Plus. De telefoon heeft een groot 6,18 inch beeldscherm met notch in een relatief slanke behuizing. Het scherm heeft een 2246 × 1080 pixel resolutie met een verhouding van 19:9. Zoals je gewend bent van Nokia is de telefoon mooi afgewerkt met metalen elementen. Er zullen drie kleurmodellen beschikbaar zijn, rood, zilver en blauw. De processor van de Nokia 8.1 is de nieuwe Snapdragon 710 processor van Qualcomm. Dit is een razend snelle octa-core processor maximaal geklokt op 2,2 GHz. Er is 4 GB tot 6 GB werkgeheugen beschikbaar en respectievelijk 64 GB of 128 GB aan interne opslag.

De nieuwe mid-range cameratelefoon heeft een dubbele hoofdcamera. In de ovale cameraheuvel van de Nokia 8.1 vind je een tweetal Carl Zeiss lenzen van 12 megapixels en 13 megapixels. Selfies maak je met de verbeterde 20 megapixel front camera.

Uiteraard draait de Nokia 8.1 op Android 9 Pie uit het Android One programma.

Nokia 8.1 abonnement

Bron: NPU

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie