De krachtige Nokia 8.1 komt ook naar Nederland

De krachtige Nokia 8.1 komt ook naar Nederland

Nokia heeft de smartphone wereld veroverd in 2018 en een van de succesvolste toestellen was de Nokia 7 Plus. Met de Nokia 8.1 gaan de Finnen verder op het immense succes van de 7 Plus. Het nieuwe toestel is sneller, strakker en heeft een verbeterde dual Carl Zeiss camera.

De Nokia 8.1 volgt de succesvolle Nokia 7 Plus op. De nieuwe budget camera telefoon heeft wat overeenkomsten met zijn voorloper. De behuizing is meer afgerond en ook voorzien van luxe metalen elementen. Aan de achterkant prijken twee verbeterde Carl Zeiss lenzen. De krachtbron is de snelle Snapdragon 710 processor waarmee dit toestel opnieuw een flagshipkiller wordt. Halverwege december kun je hier het voordeligste Nokia 8 2018 abonnement vergelijken. De smartphone kost los 399 euro.

Nokia 8.1 camera telefoon

De Nokia 8.1

Terwijl Sinterklaas in Nederland woensdag alle kinderen blij maakte met mooie cadeaus lanceerde HMD Global in Dubai de Nokia 8.1 (Nokia 8 2018). Het nieuwe mid-range toestel is rijk uitgerust en schurkt zo dicht tegen het premium segment aan, dan het een degelijk alternatief wordt voor budget vlaggenschepen zoals de OnePlus 6. Net zoals de Nokia 7 Plus gaat de Nokia 8.1 lang mee, maakt mooie foto’s en heeft een luxe robuuste behuizing. Die behuizing is gemaakt van het sterke 6000 aluminium. Het toestel draait op Android 9 Pie uit het Android One programma.

Verbeterde camera’s Nokia 8 2018

De camera’s van de Nokia 7 Plus zijn al goed en het duo van de Nokia 8 2018 is nog beter. De verbeterde Carl Zeiss camera’s bestaan op nieuw uit een 12 megapixel lens met 13 megapixel lens. De primaire lens van de Nokia telefoon is echter groter geworden is optisch gestabiliseerd. Dat zorgt ervoor dat de lens meer licht opvangt en scherpere foto’s kan maken. Dankzij de 13 megapixel diepte camera schiet je ook die prachtige bokeh portret foto’s. De selfie camera heeft ook een flinke upgrade gekregen. Boven het grote 6,18 inch beeldscherm tref je een 20 megapixel front camera. Hiermee maak je zelfs bij weinig licht de mooiste selfie foto’s.

Nokia 8 2018 camera telefoon

Belangrijkste specificaties Nokia 8.1 abonnement

De Nokia 8.1 beschikt over de volgende specificaties

 • 6,18 inch Full HD+ beeldscherm
 • 18,7:9 beeldverhouding
 • Snapdragon 710 processor
 • 4 GB RAM en 64 GB opslag
 • Android 9 Pie
 • MicroSD kaart
 • 12 megapixel / 13 megapixel hoofdcamera
 • 20 megapixel front camera
 • 3.500 mAh accu
 • 3,5 mm koptelefoon ingang
 • USB Type C
Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie