Mysterieuze Nokia 7 Plus laat uit het niets van zich horen

Mysterieuze Nokia 7 Plus laat uit het niets van zich horen

Ineens hebben we de Nokia 7 Plus in het vizier. Dit toestel duikt vandaag uit het niets op in een grote telefoondatabase. Het lijkt erop dat hij met name qua processor ten opzichte van de Nokia 7 verschilt. De Nokia 7 Plus heeft, zoals de naam doet vermoeden, een iets betere krachtbron onder de motorkap.

Nokia houdt het tempo er lekker in. Nadat men in 2017 een rits aan telefoons op de markt bracht – waaronder de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 8 – gaat men op dezelfde voet verder in 2018. Eerder dit jaar werd een nieuwe variant van de Nokia 6 aangekondigd en ook doen geruchten de ronde over een nieuwe Nokia 3310 versie. Een telefoon waar we echter nog niet van hadden gehoord, is de Nokia 7 Plus. Deze duikt vandaag ineens op in Geekbench, een database voor telefoons. Alhoewel de specificaties betrouwbaar lijken, is het verstandig je gezonde verstand te blijven gebruiken bij dergelijke ontdekkingen. Geekbench scores zijn namelijk gemakkelijk te manipuleren. Zo is het prima mogelijk dat er helemaal geen Nokia 7 Plus bestaat, maar dat iemand een spelletje met ons speelt.

Uitstekende specificaties voor de Nokia 7 Plus

Hoe dan ook, als we het ‘spelletje’ even meespelen lijkt er een hoop moois op komst te zien. Volgens het rapport krijgt de Nokia 7 Plus namelijk een Snapdragon 660 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Hierdoor is hij snel genoeg om alle apps, films en games probleemloos te kunnen afspelen. Helaas blijft het hier voorlopig bij. Andere cruciale informatie zoals schermgrootte, cameraresoluties en andere kenmerken blijven voorlopig in het midden. Wél weten we zeker dat hij op Android 8 Oreo draait. Mooi meegenomen, al viel dit te verwachten. Nokia staat immers bekend om haar rappe en kordate updatebeleid. Elke maand brengt men in ieder geval een beveiligingsupdate op de markt. Ook de grotere (software)updates laten nooit lang op zich wachten.

Nokia 7

De Nokia 7

Nokia 7 vs. Nokia 7 Plus: de verschillen

De Nokia 7 is sinds enkele maanden op de markt, maar geniet in Nederland weinig bekendheid. De reden is simpel: hij is hier niet te koop. In China kunnen consumenten echter wel aan de slag met het toestel, welke zich het best laat omschrijven als een uitstekende middenklasser. Het is net geen topmodel, maar ook zeker geen prijsvechter. Zodoende lijkt het erop dat de Nokia 7 Plus nog iets meer richting het topsegment ‘toekruipt’. Dit valt af te leiden aan de Snapdragon 660 processor. Deze processor is net iets minder dan de Snapdragon 835, welke de Nokia 8 aandrijft. De ‘reguliere’ Nokia 7 heeft een Snapdragon 630 processor. Met andere woorden: de Nokia 7 Plus is nét iets sneller dan de reguliere Nokia 7. Voorlopig kunnen we geen verdere verschillen constateren, aangezien we nog maar weinig over de Nokia 7 Plus weten.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie