Nokia 7 Plus al na 5 minuten uitverkocht in China

Nokia 7 Plus al na 5 minuten uitverkocht in China

Het succes van HMD Global lijkt niet te stoppen. Vandaag is de Nokia 7 Plus voor het eerst te koop in China. De hippe mid-range smartphone van HMD Global was binnen 5 minuten uitverkocht aldus de online retailer JD.com.

Tijdens het Mobile World Congress 2018 te Barcelona lanceerde Nokia een viertal Android telefoons en één hippe feature phone. Voor het middensegment presenteerde HMD Global de Nokia 7 Plus. Een krachtige toestel dat uitgerust met Carl Zeiss camera’s. Carl Zeiss is een premium camera fabrikant uit Duitsland en die verwacht je niet zomaar bij een mid-range smartphone. China kon je vandaag als eerste een Nokia 7 Plus op de kop tikken. Binnen vijf minuten werd de eerste batch van de populaire smartphone al verkocht.

Nokia 7 Plus Zeiss SDM660

Nokia 7 Plus bunnen vijf minuten uitverkocht

Vandaag kon je als eerste de Nokia 7 Plus in China kopen. Volgens een eigen claim van JD.com is de retailer er in geslaagd om alle Nokia 7 Plus toestellen binnen 5 minuten te verkopen. Helaas laat de onderneming in het midden hoeveel modellen er in de eerste batch beschikbaar waren. Vanaf 10 maart kunnen Nokia fans weer bij de site terecht voor de nieuwe batch aan Nokia 7 Plus smartphones.

Fans die de HMD Global smartphone als eerste wilden kopen hadden keuze uit een model met 4 GB RAM en 64 GB opslagmodel voor 2.299 Yuan (ongeveer 290 euro) kopen of de 6 GB / 64 GB variant. De laatste kost 2.499 Yuan (ongeveer 320 euro). De smartphone draait op Android 8 Oreo en behoort tot het Android One programma. Nokia kiest dit jaar bewust voor dit stock Android programma van Google. De fabrikant wil hiermee zorgdragen voor de snelst mogelijke updates naar nieuwere Android versies en misschien wel belangrijker een optimale veiligheid. Dankzij Android One hoef je namelijk niet te wachten tot jouw fabrikant de nieuwe software heeft bewerkt voordat jij de nieuwe beveiligingsupdate krijgt.

Nokia 7 Plus Zijkant

Uitmuntende specificaties voor het middensegment

Een mogelijke reden voor de snelle uitverkoop van de Nokia 7 Plus is natuurlijk de hardware. Nokia heeft deze smartphone voor het middensegment uitgerust met specificaties die voor een budget vlaggenschip niet zouden misstaan. De phablet heeft een groot 6 inch IPS Full HD+ beeldscherm met een resolutie van 2.160 x 1.080 pixels. Het beeldscherm heeft een aspect ratio van 18:9 en levert 500 nits aan helderheid. Binnen de robuuste behuizing vind je een Snapdragon 660 processor van Qualcomm geleverd met 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Er is 64 GB aan interne opslag die je kunt uitbreiden met een microSD kaart tot 256 GB. Een flinke 3.800 mAh accu zorgt ervoor dat je deze smartphone niet zo vaak hoeft op te laden.

Kijkend naar de camera’s van de Nokia 7 Plus dan zie je een grote naam, Carl Zeiss. Het Finse merk heeft al eens eerder samengewerkt met de Duitse camera fabrikant. In tegenstelling tot de Nokia 8 beschikt de 7 Plus zelfs over een drietal voortreffelijke Zeiss camera’s. Aan de achterkant vind je een 12 megapixel Zeiss camera met groothoek lens, f/1.75 diafragma en 1,4-micron pixels. Daarnaast tref je een 13 megapixel Zeiss camera met f/2.6 diafragma, 1um pixels en 2x optische zoom. Het tweetal ligt verticaal geplaatst in het midden van de behuizing vergezeld door een dual tone LED flitser. Daar houdt het niet op met Zeiss optics, want aan de voorkant tref je eveneens een Zeiss lens. Je maakt namelijk prachtige selfies met de 16 megapixel Zeiss camera voorzien van f/2.0 diafragma en 1um pixels.

In Nederland moet je helaas nog even op de veelbelovende Nokia 7 Plus wachten. Bij Belsimpel staat er nog een wachttijd van 6 weken voor de telefoon.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie